fbpx
XERRADES

Cicle reptes dels segle XXI: “Risc d’epidèmies i pandèmies per virus emergents d’origen animal. A propòsit dels coronavirus”

A càrrec d'Àngela Domínguez García

Divendres 11 de novembre de 2022, 19 h, Espai Cràter

Cicle reptes dels segle XXI: “Risc d’epidèmies i pandèmies per virus emergents d’origen animal. A propòsit dels coronavirus”

El 7 de gener de 2020 les autoritats xineses van identificar un nou virus, que es va anomenar SARS-CoV-2, com a agent causant d’un brot de pneumònies. Aquest virus és el tercer coronavirus d’origen animal que ha saltat a l’home. Dos coronavirus ho havien fet abans: al 2002 un d’aquests virus va ocasionar l’epidèmia de la síndrome respiratòria aguda greu (SARS) amb 8098 casos i 774 defuncions. L’altra és el causant de la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà (MERS), que es va identificar el 2012 i que fins el juliol 2022 ha ocasionat 2603 casos i 944 defuncions. El risc d’epidèmies i pandèmies per virus emergents es pot minimitzar si es realitzen accions que tinguin en compte no només la salut de les persones, sinó també la dels animals i la del planeta, actuant amb mesures de control apropiades i aprenent de les experiències prèvies.

Àngela Domínguez és catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública a la Universitat de Barcelona.

Organitza: Patronat d’Estudis d’Olot i Comarca

Go to Top