fbpx
LLETRES

Club de lectura per a adults: Teoria general de l’oblit

A càrrec d'Albert Grabulosa

Dimarts 16 de febrer de 2021, 19 h, Sala d’actes de l’Hospici

Club de lectura per a adults: Teoria general de l’oblit

Club de lectura de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Cada sessió consta de dues parts. Aquesta setmana, els participants llegiran Teoria general de l’oblit, de José Eduardo Agualusa, i la setmana següent miraran la pel·lícula Un día más con vida, de Raúl de la Fuente i D. Nenow. Albert Grabulosa moderarà la sessió on es parlarà del llibre i Jordi Teis portarà el debat sobre la de la pel·lícula.

J.E.Agualusa va poder accedir als dietaris i als textos que Ludovica Fernandes va escriure a les parets de casa seva durant els vint-i-vuit anys que hi va estar confinada. Poques hores abans de la independència d’Angola, i atemorida per l’agitació que es vivia als carrers, Ludovica va optar per construir un mur de totxanes, enclaustrar-se al seu pis de Luanda i esborrar-se del món.

La Teoría general de l’oblit és una recreació lliure i literària dels anys de confinament d’aquest personatge real. Una novel·la sobre la radicalitat de les reaccions generades per la por i l’instint de supervivència, i sobre els efectes devastadors d’una de les guerres més llargues del segle XX.

Per participar-hi, cal inscriure’s gratuïtament al taulell de la Biblioteca a partir del 20 de gener, on es podrà recollir en préstec el llibre en qüestió per llegir-lo abans de la sessió. Només podran assistir al Cinema del Club aquells que també hagin participat del Club de Lectura.

Go to Top