fbpx
LLETRES

“Documentar les causes de la por: perquè no ens governi l’odi” amb Àlex Martín i Patricia Simon

Pròleg del MOT

Dijous 9 de març de 2023, 19 h, Biblioteca Marià Vayreda

“Documentar les causes de la por: perquè no ens governi l’odi” amb Àlex Martín i Patricia Simon

Presentació del programa a cura de Judit Badia, directora del MOT a Olot. A continuació, conversa entre Patricia Simón i Àlex Martín, comissari del MOT 2023.

Partint del seu brillant assaig Miedo, la periodista Patricia Simón analitzarà com ens envaeixen els quatre grans temors del nostres temps: la por als altres, a la pobresa, a la soledat i a la mort. Un assaig que conjumina reporterisme, anàlisi i reflexió. Tota una lliçó de com superar les adversitats.

 

Àlex Martín
(Barcelona, 1974). És assagista, crític literari, professor de llengua i literatura catalanes i codirector del Congrés de Novel·la i Cinema Negre a la Universitat de Salamanca. Part de la seva activitat investigadora se centra en l’estudi del gènere negre i policíac en llengua catalana i castellana. Ha col·laborat en nombroses edicions de llibres, publicacions i articles, i ha impartit diverses conferències a universitats de diferents parts del món. Dirigeix la col·lecció “crims.cat”, de l’Editorial Clandestina, des del 2012.

Patricia Simon
(Màlaga, 1983). És escriptora i reportera especialitzada en relacions internacionals i drets humans amb enfocament feminista. Autora de Miedo. (Debate, 2022), Lo que la guerra transforma (Random House, 2022), Nuestra guerra son las maras (CEAR, 2018), Mujeres que se mueven (Médicos del Mundo, 2017), entre d’altres.

Ha realitzat cobertures en més de 25 països. Per a La Marea, entre altres mitjans, ha documentat les protestes de l’Iraq, les conseqüències de la pandèmia de covid-19, l’incendi del camp de persones refugiades de Lesbos, les eleccions presidencials dels Estats Units i de Colòmbia, l’auge del gihadisme a Moçambic i Mali, i la guerra d’Ucraïna, entre altres qüestions en els darrers anys.

El seu treball ha estat reconegut amb el Premi de l’Associació Espanyola de Dones dels Mitjans de Comunicació el 2013, el Premi Internacional Manuel Chaves Nogales i el premi premi Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) el 2022.

 

Consulta tota la programació del Festival MOT aquí 


Activitats Relacionades:

Go to Top