fbpx
EXPOSICIONS

El segon millor pintor del món

Una aproximació a la vida i obra de Rafael Griera Calderón

3 de febrer - 14 d'abril de 2024, Sala Oberta del Museu de la Garrotxa

El segon millor pintor del món

Darrere el títol El segon millor pintor del món. Una aproximació a la vida i obra de Rafael Griera Calderón s’articula un assaig visual que es pregunta sobre el procés creatiu del pintor olotí nascut l’any 1934 a Las Palmas de Gran Canaria. I ho fa a partir d’un conjunt d’obres artístiques i peces de la seva col·lecció. Un recull que té com a intenció vincular la producció artística del pintor a la seva actitud vital.

Si el títol pretén donar el to i el subtítol vol mostrar-ne l’abast, la disposició expositiva utilitza les particularitats de la sala per estructurar-la en diversos apartats. El primer es planteja com a introducció i vol donar continuïtat a l’exposició que acollia prèviament la Sala Oberta “Fora del marc”. A continuació, utilitzant les parets de la sala, s’ordena de manera cronològica una selecció del treball pictòric de Rafael Griera. Des d’un paisatge de l’any 1949 fins a una sèrie de dibuixos realitzats durant la malaltia que l’acompanyaria fins a la seva mort, l’estiu del 2018. Al centre de la sala hi trobareu el material relacionat amb el seu vessant com a il·lustrador. I a l’espai contigu hi ha un fragment del que va ser la seva col·lecció. Si la col·lecció el representa, també ho fa tota aquella documentació fotogràfica que mostra el caràcter teatral i amb tocs de pallasso del pintor.

Si som conscients que aquesta “aproximació” mai podrà ser concloent ni definitiva, també pensem que amb l’obra s’hi ha de mostrar part de la vida, ja que no podem concebre’n una sense l’altra.

Inauguració: dissabte 3 de febrer, 12 h, Sala Oberta

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Visita guiada a càrrec de Rafel Griera Padrosa, comissari de l’exposició i fill de l’artista
Dissabte 24 de febrer, 12 h
Entrada gratuïta

Visita guiada a càrrec de Rafel Griera Padrosa, comissari de l’exposició i fill de l’artista
Dissabte 6 d’abril, 12 h
Entrada gratuïta


Activitats Relacionades:

Go to Top