fbpx
XERRADES

Érase una vez (1950)

Maria Pagès / Esbart Marboleny

Dissabte 12 de febrer de 2022, 18 h, Sala El Torín

Érase una vez (1950)

Alta política va ser la qualificació que va rebre el film Érase una vez… (1950) per part de la censura franquista. Aquesta va ser una pel·lícula d’animació realitzada a Barcelona amb la participació de personatges importants de la cultura com Josep Escobar, Alexandre Cirici, Josep Benet o Manuel Cubeles, entre d’altres.

L’Esbart Marboleny i Maria Pagès proposen una xerrada amb un recorregut per fragments del film d’animació Érase una vez… (1950), amb intervencions ballades de l’Esbart Marboleny que recreen les mateixes danses que va enregistrar l’any 1949 l’Esbart Verdaguer: La Tirotitaina del Pallars, Ball de Cavallins, L’Espunyolet del Ripollès i Ball de Nans d’Olot.

Per Maria Pagès, “Per tal de poder parlar del paper que va exercir Manuel Cubeles (1920-1917) en el film d’animació Érase una vez… (1950) cal que ens remuntem a principis del segle XX. Algú pot argumentar que és excessiu parlar de la tasca del fundador de l’Esbart Verdaguer ubicant-nos abans del seu naixement, però si parlem dels inicis de la indústria de l’animació a Catalunya no ho és pas”.

Ho organitzen: Ajuntament d’Olot, PEHOC i Cine Club Olot.

Go to Top