fbpx
LLETRES

“Horror” amb Manel Loureiro, Carlota Pereda i Mònica Garcia

Festival MOT

Divendres 24 de març de 2023, 20 h, Sala El Torín

“Horror” amb Manel Loureiro, Carlota Pereda i Mònica Garcia

L’horror forma part de les emocions més detestables i ha anat patint mutacions al llarg dels segles: des de l’horror còsmic, el terror, el pànic i el gore, nombrosos escriptors com Edgar Allan Poe, H.P Lovecraft o Stephen King han anat adoptant diferents perspectives de l’horror. Manel Loureiro en el camp literari n’és tot un artífex i Carlota Pereda ho fa a l’àmbit cinematogràfic. Tots dos conversaran sobre com s’escriu i com es representa l’horror en imatges ben sanguinolentes.

 

Manel Loureiro
(Pontevedra, 1975). (Pontevedra, 1975). És escriptor, advocat i presentador
de televisió, i també ha treballat com a guionista a nombrosos projectes. Actualment col·labora com a articulista a diversos mitjans de premsa escrita
d’àmbit nacional i com a comentarista a Ràdio Nacional d’Espanya.
La seva primera novel·la, Apocalipsis Z. El principio del fin, va començar com un blog a Internet que escrivia a les seves estones lliures. El blog es va transformar en un fenomen viral amb més d’un milió i mig de lectors en línia i la novel·la va ser publicada el 2007 i es va convertir en un best-seller. Les seves obres posteriors han estat un èxit de vendes tant a Espanya com a molts altres països del món. És un dels pocs autors espanyols contemporanis que ha aconseguit situar els seus llibres a la llista dels més venuts dels Estats
Units. La seva última novel·la, La ladrona de huesos, amb més de 200.000 lectors, l’ha consolidat com un autor de referència al panorama literari espanyol i internacional. Continua vivint a Galícia, des d’on prepara noves històries.

Carlota Pereda
(Madrid, 1975). És directora i guionista de cinema i de sèries de ficció. Va començar la seva carrera com a guionista, directora i supervisora de guions en sèries de televisió com “Periodistas”, “Acacias 38”, ” El secreto de Puente Viejo”, “Lex”, “Los hombres de Paco” i “Águila Roja”.

El seu primer curtmetratge, Las rubias i Cerdita, el seu segon curtmetratge, han estat seleccionats a diferents festivals internacionals, obtenint diversos premis, entre ells el Forqué i el Goya. Gràcies a la gran quantitat de premis, “Cerdita” s’ha convertit en el seu primer llargmetratge.

Estrenat a Sundance 2022, el projecte va ser seleccionat al Focus CoPro de Cannes, guanyant la Residència Pop Up. També va obtenir el Premi Finestra Sud a la Finestra CineMad, el Premi ARRI a l’European Work in Progress de Colònia, i ha participat a Oltrecorto al Festival de Torino i al Mercat de Coproducció de la Berlinale.

Mònica Garcia
(Barcelona, 1973). És directora de la Fundació Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Compagina aquesta activitat amb la docència universitària – és codirectora del màster de Cinema Fantàstic de la UOC- , i l’escriptura. Disposa de més d’una dotzena de títols publicats de caràcter divulgatiu. Es va llicenciar en Ciències de la Comunicació i en Publicitat i Relacions Públiques. A més, és investigadora del Doctorat d’Enginyeria Multimèdia i actualment treballa en una tesi sobre festivals de cinema i màrqueting cinematogràfic. A Sitges ha creat, entre d’altres, programes professionals com Sitges FanPitch, Fantastic 7 o WomanInFan per a la promoció de la dona creadora dins del cinema de gènere, tots ells amb extensions internacionals.

 

Consulta tota la programació del Festival MOT aquí 

Go to Top