fbpx
ALTRES

II Trobada Joves Investigadors del PEHOC

Divendres 29 de setembre de 2023, 19 h, Can Trincheria

II Trobada Joves Investigadors del PEHOC

La segona trobada de Joves Investigadors del PEHOC és una bona oportunitat per conèixer i donar veu i valor al talent més jove de la comarca, que exposarà les diferents temàtiques de la seva recerca històrica.

La conferència inaugural anirà càrrec d’Albert Reixach, medievalista i Doctor en Història i professor d’Història a la Universitat de Lleida.

El seguirà Aniol Escorihuela, que l’any passat va guanyar el premi del Memorial Democràtic pel seu treball sobre la figura del maqui de Sant Jaume de Llierca, Josep Platé.

Tot seguit, Tània Ribas, que va estudiar Comunicació Audiovisual i que va plasmar, en aquest format, tota la informació que es recull en el documental “Els garrotxins en els camps nazis”.

Seguidament, parlarà Pau Font que basa la tesi doctoral en la grip espanyola de 1918.

A continuació, serà el torn de Jan Torra, que actualment està estudiant el primer any d’Història i que l’any passat va fer el treball de recerca de batxillerat sobre els bombardejos a la Garrotxa durant la Guerra Civil.

A més ha treballat pel PEHOC fent el buidatge de documentació relativa als judicis militars als quals van ser sotmesos els garrotxins durant el franquisme.

Després escoltarem Aina Busquets, estudiant de 2n de batxillerat, que ha dedicat el seu treball de recerca a la figura del seu besavi, exiliat al 1939.

Tancarà la trobada Carla Soler, que també estudia 2n de batxillerat i que dedica el seu treball de recerca a les seves dues branques familiars, cadascuna amb una afinitat política diferent, durant la Guerra Civil.

L’accés és gratuït i obert a tothom i, acabat l’acte, hi haurà refrigeri pels assistents.

Organitza: PEHOC, Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca.


Activitats Relacionades:

Go to Top