La gestió dels boscos madurs i el seu potencial terapèutic
Sessió divulgativa
4 de juliol - 4 de juliol de 2023, Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa
Una gran part dels boscos madurs del país es troben a l’interior d’espais naturals protegits alguns dels quals ja disposen o estan gestionant els boscos amb l’objectiu de crear itineraris forestals terapèutics.
El dèficit de contacte amb la natura té repercussions en la salut humana. S’ha demostrat que els infants tenen més risc de desenvolupar deficiència de vitamina D a causa de la manca d’exposició a la llum solar, així com, d’incrementar el desenvolupament de malalties cardiovasculars, miopia, estrès, ansietat o altres.
Els boscos i escoles del bosc poden contribuir especialment en les primeres etapes de la vida. Els hàbits adquirits des de la infància i la joventut pel què fa a la interrelació amb la natura són bàsics per dur a terme una vida saludable.
La jornada va dirigida principalment a persones vinculades al sector forestal i a públic interessat en la gestió dels boscos davant els possibles beneficis en la salut humana.
Programa:
18 h – Presentació de la jornada. Amb Jordi Sargatal, naturalista i educador ambiental.
18.15 h – Gestió forestal orientada a ús terapèutic. Amb Joan Montserrat, enginyer forestal del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
18.45 h – Pedagogia verda. Amb Heike Freire, docent, investigadora i escriptora.
19.45 h – Les escoles del bosc
- Associació Temps de Bosc. Brigitte Escolar
- Projecte Entre Arbres. Helena Rodríguez
- Escola del Bosc d’Espinelves. Alba Sardà
- Escola del Bosc de la Garrotxa. Jèssica Mestre
- Escola del Bosc de Cadaqués. Carina Gomila
- Escola del Bosc de Rubió. Alba Colell
21 h – Cloenda de la jornada
Organitza: Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Amb la col·laboració de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotza i la Fundació Hospital d’Olot.
Per a més informació:
Pau Garcia Bertrana, Tel.: 972 264 666
Eva Calm Puig, Tel.: 972 266 012, A/e: pnzvg@gencat.cat