fbpx
XERRADES

Laura Martínez de Guereñu

L’arquitectura i la bellesa a la Bauhaus

Dilluns 11 de juliol de 2022, 19 h, Pati de l’Hospici

Laura Martínez de Guereñu

La Bauhaus va a ser un gresol de noves idees, una incubadora del que es coneix ara com a modernitat. Però, quin va ser el paper que va jugar l’arquitectura i la recerca de la bellesa en el projecte pedagògic?

Laura Martínez de Guereñu (Gipuzkoa, 1973) és Professora Titular d’Història i Teoria de l’Arquitectura a l’IE University a Madrid i Alexander von Humboldt Research Fellow a l’Architekturmuseum de la TU de Munic. És autora de la intervenció artística Re-enactment: Lilly Reich’s Work Occupies the Barcelona Pavilion i de nombrosos escrits sobre la Bauhaus, les autories silenciades i les històries relegades a l’oblit a l’arquitectura de la modernitat. El seu treball acadèmic ha estat reconegut amb moltes ajudes a la investigació, entre les quals destaquen: Beca Lilly Reich per a la igualtat a l’arquitectura (Fundació Mies van der Rohe), Beca Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals (Fundació BBVA), Writer in Residence (Josef and Anni Albers Foundation) i Beca d’Excel·lència (Fundació Rafael del Pino).

Projecció de “Bailando Canarias / Geografías del Movimiento” (2022) / Sergio Méndez (Espanya)

BAILANDO CANARIAS és un projecte de visibilització de la Dansa a Canàries, inclòs al programa “GEOGRAFIES DEL MOVIMENT”, dirigit per Dácil González. El componen vídeos de ballarins i creadors de les illes, gravats a diferents localitzacions de l’arxipèlag, amb el propòsit d’unir la riquesa geogràfica de les Illes amb la seva riquesa cultural. El videocreador és Sergo Méndez, i han estat realitzats amb el suport de FIBICC.

Sergo Méndez és viideògraf i creador de vídeos de Santa Cruz de Tenerife (Illes Canàries) especialitzat en Arts Escèniques. Teresa Lorenzo és creadora i ballarina de La Palma, amb una dilatada carrera professional en què ha col·laborat amb artistes plàstics, compositors, músics i diverses companyies, a més de crear nombroses peces pròpies de diferent índole.

Daniel Abreu és ballarí i coreògraf de Tenerife amb una llarga trajectòria creativa amb més de 60 treballs en què destaca la contínua recerca de llenguatges físics i la transformació de l’escena, des d’una mirada poètica. El 2014, rep el Premi Nacional de Dansa 2014 en la categoria de creació.

Ho organitza: Fundació RCR Bunka


Activitats Relacionades:

Go to Top