fbpx
XERRADES

Pau Sarquella & Carmen Torres

Arquitectura. Moltes cortines, un porc i un barret

Dilluns 11 de juliol de 2022, 19 h, Pati de l’Hospici

Pau Sarquella & Carmen Torres

De les arquitectures efímeres, toves i manipulables, a la conversió d’arquetips de l’imaginari col·lectiu en reinterpretacions contemporànies, Carmen Torres i Pau Sarquella, compilen una sèrie d’estratègies i sistemes que fan servir com a generadors de projecte.

Sarquella Torres és un estudi d’arquitectura fundat per Pau Sarquella (Banyoles, 1986) i Carmen Torres (Barcelona, 1986), titulats a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB 2011).

Després de 4 anys al Sud-est asiàtic, involucrats en la docència a l’International Program in Design and Architecture (INDA) de la Universitat de Chulalongkorn de Bangkok, s’han establert a Banyoles (Girona).

Actualment complementen l’activitat docent a l’ETSAV (UPC), la Universitat de Girona i La Salle (Universitat Ramon Llull) amb el desenvolupament de projectes que exploren la capacitat orgànica dels límits entre diferents disciplines del disseny, generant pensament a través de la pràctica.

Entenen la seva ubicació, pretesament perifèrica, com una oportunitat per afrontar de manera tangencial cada projecte. Fugint d’apriorismes i convencions, han generat un ventall divers de projectes, que manté certa coherència en la seva voluntat narrativa i de conversió d’arquetips de l’imaginari col·lectiu en reinterpretacions contemporànies.

Alguns dels seus projectes més destacats són Bang Nong Saeng Kindergarten, premi FAD Internacional de l’opinió i la menció especial del jurat; Carnisseria Germans Soler, premi Bauwelt; o Sostres i Plataformes, premi AJAC.

Pau és coautor de la Persiana Barcelona, un redisseny de la persiana tradicional de corda que ha esdevingut un producte recurrent en els projectes de molts arquitectes nacionals. El producte ha estat premiat amb el primer premi al Fòrum Arquia Pròxima 2016 i amb un Delta de Plata de l’ADI FAD.


Activitats Relacionades:

Go to Top