fbpx
EXPOSICIONS

“Una imatge i mil paraules”

Activitat +MOT

8 de març - 1 d'abril de 2024, Can Trincheria

“Una imatge i mil paraules”

Una vintena d’alumnes de l’Escola d’Art d’Olot presenten aquesta mostra d’imatges realitzades a partir de textos de les lectures del Festival MOT, el Festival de Literatura d’Olot i Girona. Els treballs s’han dut a terme des de les diverses assignatures del Cicle Formatiu Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Fotografia i han estat tutoritzats pels diferents professors que les imparteixen.

Quan agafem un llibre, a mesura que avancem en la narració, en els diàlegs i en els silencis que es creen, la paraula també es transforma en imatges. Això és el repte que s’han proposat els alumnes de primer i segon del cicle de fotografia de l’Escola d’Art d’Olot. El resultat final és aquesta exposició de set fotografies de gran format acompanyades dels textos que les han inspirat.

A partir de la lectura i fent una aproximació als autors i autores, els alumnes s’han submergit en alguns dels textos dels escriptors que ens visiten en la desena edició del MOT i els han traslladat al paisatge fotogràfic.

En els últims anys, la narrativa que sembla que agrada més és la que se submergeix en l’ambigüitat entre realitat i ficció. Triomfa la literatura que deixa creure que no és tant el resultat de la imaginació o la capacitat d’invenció com el producte de l’observació de la realitat o del retrat de la vida mateixa de l’autor. Molts autors escriuen ara en primera persona, multiplicant i enriquint les relacions que una obra literària pot mantenir amb la vida de l’autor, amb el context històric col·lectiu i amb la realitat viscuda també pels mateixos lectors. Però no es tracta de parlar d’un mateix i prou. S’imposa l’elaboració, el distanciament i el treball del “jo”. El dol, que durant tants anys va ser silenciat o reprimit, ara emergeix amb més força que mai. Les emocions s’ensenyoreixen de la literatura, per bé i per mal, i amb més ambició literària que mai apareixen la solitud, la ruptura, el desamor, l’assetjament, el desconcert de les grans ciutats i la recerca de nous espais personals, reals i virtuals.

L’activitat forma part de la programació +MOT. 


Activitats Relacionades:

Go to Top