fbpx

El FIL, el Festival Internacional de Literatura del Quebec, ha convidat el MOT a la seva 24a edició que aquests dies se celebra a Mont-real amb l’objectiu d’establir vincles entre els dos festivals literaris. Les directores del MOT, Carme Simon i Glòria Granell, s’han reunit amb els responsables del FIL per estudiar possibles col·laboracions.

El MOT i el FIL són dos festivals amb molts punts en comú. Des del MOT es valora molt positivament que un festival com el FIL hagi convidat els responsables del MOT, fet que suposa la internacionalització del festival literari de Girona i Olot.

El FIL és un dels festivals literaris més importants de Nord-Amèrica. Atrau cada any uns 200 autors d’arreu del món per participar en nombroses activitats literàries com ara lectures, taules rodones, espectacles, concerts i exposicions. Des de la seva creació,  més de 4.500 escriptors i artistes internacionals han participat als més de 1.000 actes organitzat pel FIL i que han aplegat gairebé 200.000 visitants. Es tracta d’un esdeveniment per a tots els públics amb l’objectiu de promoure la lectura.

La literatura catalana és la convidada en aquesta edició del FIL. Fins a Mont-real s’han traslladat diversos escriptors com Xavier Bosch, Ramon Erra, Lluís Llach i Imma Monsó, els músics Muchaco y los Sobrinos, Barba Corsini, Mireia Tejero i també la ballarina Sol Picó

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top