fbpx

El Festival MOT 2019 vol ser un desembarcament d’autors procedents de les quatre ribes de la Mediterrània, alguns dels quals, malgrat la seva proximitat, són encara poc coneguts a casa nostra. A fi de trencar aquest desconeixement, el MOT a Olot ha organitzat tres itineraris en forma de clubs de lectura per tal d’acostar als lectors l’obra de tres dels autors que visitaran Olot entre el 28 i el 30 de març de 2019: el sard Marcello Fois, la catalana Susanna Rafart i el valencià Josep Piera. Aprofundir en l’obra d’aquests autors ha de permetre als participants del club gaudir encara més de les converses que tindran lloc a la sala El Torín d’Olot. A més, els clubs de lectura, que anticipen les converses del MOT, amplifiquen l’objectiu del festival de fomentar la literatura i la lectura. Cada itinerari lector constarà d’una primera sessió de presentació comuna, seguida de dues altres trobades en què es compartiran impressions, respectivament, sobre dues obres de cada autor i que tindran lloc entre el febrer i el març. Totes les sessions tindran lloc a a la Biblioteca Marià Vayreda, entre els mesos de gener i març. El període d’inscripcions s’allargarà fins a l’11 de gener.

Marcello Fois és considerat com el màxim exponent de la literatura sarda actual; les seves novel·les beuen de la tradició i els mites de l’illa per narrar històries personals estretament vinculades a la història sarda. Susanna Rafart, que s’autodefineix com una escriptora entre gèneres, produeix una ficció i una poesia sensuals, a més de llibres de viatges i dietaris. Finalment, Josep Piera, poeta i autor de narrativa, és un gran amant de la cultura àrab antiga i moderna, que van originar els llibres que es llegiran al club.

Els clubs de lectura del MOT 2019 estaran dirigits per Manuel Forcano, poeta i comissari d’aquesta edició del festival, que conduirà les sessions dedicades a Susanna Rafart; Daniele Sabbatini, llibreter, per a les sessions de Marcello Fois, i Biel Barnils, poeta, que conduirà l’itinerari dedicat a Josep Piera.

Durant la sessió introductòria, programada per dilluns 21 de gener a les 7 de la tarda, es presentarà més en profunditat el tema del Festival MOT, així com els tres autors analitzats. Les sessions posteriors tindran lloc a les 7 de la tarda dels dies dilluns 11 de febrer i 4 de març (Marcello Fois); dimecres 13 de febrer i 6 de març (Susanna Rafart), i dijous 14 de febrer i 7 de març (Josep Piera). A cada sessió es facilitarà, gratuïtament, el llibre de què es parlarà en la la trobada posterior.

El club de lectura del MOT a Olot és gratuït, però cal inscriure-s’hi prèviament a la Biblioteca Marià Vayreda o bé a través d’aquest formulari. El termini d’inscripció s’obre el 17 de desembre, i s’allargarà fins a l’11 de gener.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top