fbpx

En un acte al Teatre Principal d’Olot, l’alcalde de la ciutat, Pep Berga, els ha lliurat la joia en forma d’ala.

L’acte ha comptat amb l’actuació de Las Isabelas.

Els Hermanos Luque ja tenen les Ales a la Cultura. L’alcalde d’Olot, Pep Berga li ha col·locat la joia en forma d’ala que materialitza el guardó com a símbol d’agraïment a la tasca feta i per animar-los a seguir treballant a favor de la cultura a la ciutat d’Olot.

L’alcalde d’Olot i regidor de Cultura, Pep Berga, ha volgut reconèixer la feina dels Hermanos Luque al capdavant de la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa durant quasi 30 anys. “La Casa Cultural d’Andalusia sempre ha estat una casa oberta tothom, sigui soci de l’entitat o no ho sigui”, ha subratllat Berga.

Tot seguit, ha estat el torn d’escoltar a Yasmina Cívico, que ha pujat a l’escenari del Teatre Principal per repassar la trajectòria d’en José, en Juan, en Manuel, en Francisco i en Miguel Angel Luque Sanchez. En la seva glossa ha elogiat l’empenta i la valentia dels cinc germans. Luque ha repassat la història de la Casa Cultural d’Andalusia, recordant diferents moments com quan els Cavallets d’Olot van ballar a la plaça major de Villanueva de Algaidas (Andalusia) o quan els únics pastorets que es representaven a Olot en català es feien a la Casa Cultural d’Andalusia, amb un elenc d’actors andalusos. “Hem d’estar tremendament orgullosos del treball que han fet. Vull sentir que l’homenatge que avui es rendeix als Hermanos luque es rendeix a tota una comunitat, la comunitat andalusa que ha fet més gran Catalunya”, ha assegurat Yasmina Cívico.

Després que l’alcalde d’Olot els col·loqués la joia en forma d’ala a la solapa, Miguel Ángel Luque s’ha col·locat davant del micròfon per parlar en nom dels cinc germans. Luque ha agraït la dedicació de totes les persones que en un moment o altre han col·laborat amb ells a favor del projecte cultural.

L’acte ha finalitzat amb una actuació musical sorpresa de Las Isabeles.

Els Hermanos Luque

Nascuts a Villanueva de Algaidas (Màlaga), en José, en Juan, en Manuel, en Francisco i en Miguel Angel Luque Sanchez. van arribar a Olot l’any 1968 i es van establir al barri de Sant Roc. L’any 1992 van crear la Casa Cultural de Andalucía de la Garrotxa i en José va ser-ne el primer president. Actualment és en Manuel qui presideix l’entitat.

L’Ajuntament d’Olot els ha volgut reconèixer el foment de la cultura andalusa a la ciutat i la col·laboració activa amb diferents actes culturals de la capital de la Garrotxa, fent que la cultura andalusa i la catalana vagin de la mà. A través de la Casa Cultural de Andalucía han participat a l’ofrena de les Festes del Tura, la Batalla de les Flors, el Carnaval, la Fira de Sant Lluc, etc. També han promogut la creació de grups de ball i del coro rociero, que han actuat a diferents ciutats de Catalunya. Els Hermanos Luque han participat de la construcció del local de la Casa Cultural de Andalusia.

Des d’avui, els Hermanos Luque se sumen a la llista dels guardonats amb les Ales a les Cultura que, des del 2003 han rebut: Rialles, Peret Serrat, Badia i Margarit, Maria Pilar Serra, Isidre Charles, El Til·ler, Àngel Girona, COAC, Josep M. Canals, Domènec Moli, Lluís Balcells, Josep Murlà, Jordi Sellas, Jordi Teis, Joan Mercader, Carles Fontfreda, Joan Asín, Pep Fargas i Carme Simon.

“La Casa Cultural d’Andalusia sempre ha estat una casa oberta tothom, sigui soci de l’entitat o no ho sigui”.

Pep Berga, Alcalde d'Olot

“Hem d’estar tremendament orgullosos del treball que han fet”.

Yasmina Cívico

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top