fbpx

La ciutat d’Olot ha entregat avui a Toni Mayans les Ales a la Cultura 2023 en reconeixement a la seva aportació en l’àmbit cultural.

En un emotiu acte al Teatre Principal d’Olot, l’alcalde Pep Berga, li ha fet posat la joia que simbolitza el premi.

Toni Mayans ja llueix la joia en forma d’Ala en reconeixement a la seva trajectòria a favor de la cultura a Olot. En un emotiu acte al Teatre Principal d’Olot, l’alcalde de la ciutat, Pep Berga, li ha col·locat la joia que simbolitza el premi, i Mita Casacuberta s’ha encarregat de fer la glossa.

Pep Berga, ha parlat de Mayans com una persona que té el saber, allò que no es pot comprar i només pot ser fruit d’una vida d’esforç i una passió com la seva. L’ha descrit com una persona discreta “com el director de l’obra que, a l’hora dels aplaudiments, s’amaga satisfet a l’ombra dels focus”. El seu, ha dit, és un activisme discret però rigorós.

Mita Casacuberta ha fet un repàs a l’extensa i ingent trajectòria de Toni Mayans, destacant la seva tasca com a autor i, sobretot, impulsor de múltiples publicacions. Per la seva glossa, Mita Casacuberta ha demanat la col·laboració  a persones que han coincidit en algun moment a la vida laboral o personal amb Toni Mayans. L’han descrit com una persona discreta, elegant, sàvia, generosa, meticulosa, assenyada, un mestre i, una gran persona.

Toni Mayans ha mostrat el seu agraïment pel premi i per a totes les persones que ho han fet possible. També ha volgut recordar aquells qui li van despertar les inquietuds culturals des de l’adolescència, com el seu pare, i la importància que hi va tenir la revisa Olot Misión i les persones amb qui va coincidir. També ha destacat l’extraordinari equip de l’Arxiu Comarcal amb qui va treballar.

Toni Mayans se suma a la llista d’entitats i persones que han rebut les Ales a la Cultura, un premi que s’atorga des de l’any 2003.

L’acte ha finalitzat amb una actuació sorpresa del cantautor Amancio Prada (León, 1949). Compositor i intèrpret guardonat amb diferents reconeixements, en la seva trajectòria discogràfica sempre ha tingut una base literària. Al llarg dels anys ha anat fent un recorregut antològic per la lírica espanyola, des dels primers trobadors gallego-portuguesos, passant per Jorge Manrique, San Juan de la Cruz, Adofo Bécquer o Rosalía de Castro, fins a autors més contemporanis com Federico García Lorca, Juan Ramón Jiménez, María Zambrano o Agustín García Calvo, entre d’altres.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top