Es recupera l’accés lliure a totes les activitats, sense haver d’agafar una entrada.

El Circ a la plaça els dimecres de juliol, la Música al Parc els diumenges d’estiu i les diferents exposicions dels Museus d’Olot són les principals activitats d’aquest estiu, que es complementa amb diverses propostes impulsades per les entitats.

A l’estiu, la programació cultural d’Olot es trasllada a l’aire lliure i torna la Cua del Drac, amb propostes pensades per a tota la família. Aquest any, es recupera l’accés lliure a totes les activitats, sense necessitat d’haver d’agafar entrada.

Els dimecres de juliol, a les 19.30 h, el Circ a la plaça converteix la plaça de braus en una gran pista de circ. La primera de les propostes serà Volov, del col·lectiu TQM, que tindrà lloc dia 6 de juliol. La setmana següent, el dia 13, cinc artistes de cinc nacionalitats diferents representaran Entre nous. L’última de les propostes serà el dia 20 de juliol amb l’espectacle Endangered, de Flying Pimkins.

La Música al Parc fa un salt endavant, amb formacions de major format i una posada en escena millorada. Els concerts tindran lloc cada diumenge, a les 18.30 h al Parc Nou, entre el 17 de juliol i el 28 d’agost. Obrirà el cicle Berta Sala, amb una proposta de ritmes mediterranis i llatins. Tot seguit, el 24 de juliol, Sambach mostrarà una fusió de músiques i cultures ben diferents. El 31 de juliol pujarà dalt l’escenari del Parc Nou Bratia, amb una unió de la música balcànica i el jazz manouche. El diumenge 7 d’agost serà el torn del quintet català de jazz Five Chickpeas. La setmana següent, el dia 14, Alba Carmona oferirà un concert acompanyada d’un guitarrista flamenc. El 21 d’agost podrem escoltar Daniel Cros i el diumenge 28 es tancarà el cicle amb Tracy Sirés i el seu repertori dedicat a la maternitat.

Els mesos d’estiu, als Museus d’Olot es podran visitar les exposicions dedicades a la faràndula olotina i al fotògraf japonès Hisao Suzuki, a la Sala Oberta i la Sala Oberta 2. Estan obertes de manera gratuïta fins al 15 d’agost. A partir del 3 de setembre, les dues sales acolliran una mostra retrospectiva dedicada a l’artista olotina Anna Manel·la (1950-2019). L’exposició, comissariada per Maria Lluïsa Faxedas, intenta posar en diàleg obres de períodes i tècniques diversos per tal de suggerir connexions i afinitats entre elles.

Un any més es muntarà la Terrassa del Museu. El pati de l’Hospici es condicionarà per ser un espai de descans, de relax i de trobada. Un lloc amable, amb cadires per seure i un espai ampli per als més petits, obert a tothom.

La Cua del Drac també recull aquelles activitats culturals impulsades per les entitats de la ciutat. És el cas del festival Varietats autòctones, que tindrà lloc l’1 i 2 de juliol; el Festival de Música als Masos, que ofereix concerts íntims de música clàssica en espais singulars de l’1 al 7 de juliol; l’Aplec de la Sardana el 9 i 10 de juliol; el Sant Rock Festival el dia 23 de juliol; o la Biennal d’Olot Fotografia durant el mes d’agost, entre d’altres propostes.

Tota la programació ja es pot consultar al web i a l’aplicació per a mòbils d’Olot Cultura.

Més informació