fbpx

La programació cultural d’aquesta tardor inclou més de 120 activitats de tot tipus programades per l’Institut de Cultura i altres organismes i entitats de la ciutat.

Totes les activitats es reuneixen a l’agenda Olot Cultura, que es pot descarregar al web olotcultura.cat o recollir als equipaments culturals i a altres punts de la ciutat.

A partir de dimarts de la setmana vinent, dia 3 de setembre, a les 10 h, es posaran a la venda les entrades per als espectacles de pagament.

Aquesta tardor la temporada cultural inclou fins a 127 activitats de tots els àmbits, una xifra que suma tant les organitzades per l’Institut de Cultura com les que han programat altres organismes i entitats de la ciutat. El gruix de les activitats s’inscriuen en les categories de teatre, música i exposicions, però també hi ha propostes de dansa, cinema, circ, literatura o circ, i d’altres que barregen aquestes disciplines.

La programació de tardor es reuneix en una nova edició de l’agenda Olot Cultura, que ja es pot descarregar al web www.olotcultura.cat o recollir als equipaments culturals i altres punts de la ciutat. La portada de l’agenda ha anat aquest cop a càrrec de Marta Aumatell, creadora de projectes educatius relacionats amb l’art i la comunicació i coordinadora de Lluèrnia. La fotògrafa ha volgut evocar-hi la connexió amb la natura i el joc com a part indestriable de la nostra cultura malgrat la transformació que ha sofert, especialment en àrees com la pagesia. Aumatell la descriu amb aquestes paraules: “El pare encara juga fent malabars amb l’aixada, el volant, la forca… amb les eines que havien estat del seu pare. Les mateixes que han treballat a sol i serena durant dècades. Fent equilibris recorda quan tenia deu anys i estava tot el dia sol a la muntanya amb les vaques. Jugant amb els animals, com a única companyia. La pagesia és un món que s’ha anat transformant, però el joc i la connexió amb la natura perduren, i han de seguir formant part de la nostra cultura”.

Els equilibris als quals fa referència la descripció de la portada són també un reflex de l’esforç que s’ha fet perquè tothom pugui trobar el seu propi camí cultural aquesta tardor, a través dels diversos itineraris que s’han confeccionat: de la innovació a la tradició, del talent internacional al local, de les propostes familiars a les que animen a reflexionar en profunditat i de les figures consolidades als noms que tot just despunten.

NOMS DE SOLVÈNCIA CONTRASTADA

Aquesta programació de tardor les figures consolidades són noms reconeguts de llarga trajectòria en l’àmbit de la música (com ara Pau Riba, que reviu Dioptria cinquanta anys més tard; Albert Pla, o Chicuelo i Marco Mezquida), el teatre (amb T de Teatre i Dagoll Dagom, que porten La tendresa al Teatre Principal) o la literatura (amb Màrius Serra i l’adaptació teatral del seu Quiet i l’obra poètica de Joan Teixidor, musicada per Joan Josep Mayans).

PROPOSTES TRANSGRESSORES PER SORTIR DE LA ZONA DE CONFORT

Propostes que trenquen esquemes en el camp de la música, la dansa o el teatre. Un bon exemple és el cicle de Músiques Improvisades, amb Josep-Maria Balanyà i el duet format pel pianista Agustí Fernández i la bailaora Sònia Sánchez; la dansa de Sònia Gómez, David Climent i Pere Jou (Nowhere in particular); el concert de jazz de Yuhan Su, Zbigniew Chojnacki i Ramon Prats, fruit d’una residència artística d’una setmana a l’Espai Marfà; el circ íntim de Júlia Farrero a Teia, o la dansa inclusiva de P9, a càrrec de Corart/Companyia Eva Durban.

CLÀSSICS REVISITATS

El patrimoni es pot revisitar amb objectius diversos: des de la mera recuperació fins a la reinterpretació. Podem trobar exemples del primer cas a les exposicions “La casa noucentista”, que reivindica mostres olotines de l’arquitectura i l’interiorisme d’aquest corrent cultural; el concert de Nadal, que aquest any portarà la Missa en si menor de Bach al Teatre, o les fotografies de Valentí Fargnoli, a l’Arxiu. Pel que fa a la reinterpretació de la tradició, s’hi podrien incloure propostes com Así que pasen cinco años, de Federico García Lorca; els temes recuperats i actualitzats que interpretarà Dom la Nena a El Torín.

TALENT OLOTÍ CONTEMPORANI I RECUPERAT  

La programació cultural a Olot sens dubte ha d’incloure produccions vinculades a la ciutat, ja siguin contemporànies o més reculades en el temps. De les fotografies de Xevi Moliner a les de Ramon Teixidor; dels poemes de Teixidor musicats per Joan Josep Mayans al jazz de Dani López, o els muntatges de Lluèrnia.

PER ANAR-HI AMB ELS MÉS PETITS

La programació cultural de tardor inclou algunes propostes on són especialment benvinguts els espectadors més joves. A banda dels esmentats El Més Petit de Tots, el circ de Barolosolo, la màgia també hi té representació de la mà del jove Guillem Sanyes i el seu Black Bloc. A més, a la Biblioteca s’ofereix una programació estable d’hores del conte, espectacles literaris i clubs de lectura, i les exposicions dels museus inclouen activitats per a totes les edats.

Venda d’entrades

Les entrades per als espectacles de pagament es posaran a la venda el dimarts dia 3 de setembre, a les 10 h, per internet a www.olotcultura.cat o bé de forma presencial a la taquilla del Teatre i a Can Trincheria.

Descarrega’t l’agenda

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top