fbpx

Olot Cultura presenta una temporada amb molt de teatre, un impuls als LAP (espectacles no convencionals), moltes cares conegudes als escenaris del Teatre i El Torín i una forta presència d’artistes locals de tots els àmbits.

Unes 250 activitats formen l’agenda cultural de gener a juny de 2020 a la ciutat d’Olot, organitzades per l’Institut Municipal de Cultura i per les múltiples entitats de la ciutat.

La temporada cultural que comença el mes que ve està marcada per una àmplia programació teatral. Al Teatre Principal s’hi podran veure vuit propostes de gran format. Algunes protagonitzades per actors i actrius de la talla de Mercè Sampietro, Rosa Boladeras o Joan Pera i d’altres de descoberta. Per celebrar el Dia Internacional del Teatre (27 de març) s’ha programat Dolors, un sèrie teatral de sis capítols que es  podrà veurà en format “marató” durant dos dies (27 i 28 de març).

ELS LAPS PRENEN PROTAGONISME

Els LAPS són propostes culturals no convencionals. Espectacles arriscats, de companyies emergents, amb formats i posades en escena especials i, sovint, sorprenents. Espectacles dels quals l’únic que se’n pot dir és que el públic NO hi trobarà allò que és més habitual. Els LAPS es faran al Teatre, a la Biblioteca, al Museu de la Garrotxa i al Museu dels Sants.

En l’àmbit musical s’hi troben concerts de tots els estils: jazz (amb el cicle Jazz Olot), clàssica, folk, cantautors de diferents èpoques (Pau Riba i Ferran Palau) i una proposta molt especial: el concert de N3rdistan, una banda que ha musicat poetes i pensadors àrabs, i que interpreta els temes en aquest idioma.

Pel que fa a les exposicions, la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa acollirà Realisme(s) a Catalunya, en què es presenten peces de Picasso, Dalí i Miró al costat d’altres artistes catalans i europeus per mostrar fins a quin punt el context d’entreguerres (1917-1936) va marcar la seva obra. El 16 de maig, els Museus d’Olot celebren el Dia Internacional dels Museus amb diverses activitats gratuïtes. Un any més, se sumen a La Nit dels Museus, aquest cop amb una proposta participativa a càrrec del col·lectiu nyam-nyam.

SETMANA MALLORQUINA A OLOT

Del 2 al 8 de març se celebrarà La setmana mallorquina a Olot. Durant set dies es farà una immersió a l’àmbit cultural d’aquesta illa balear a través de propostes culturals de companyies o creadors mallorquins. S’hi podrà veure l’espectacle Rostoll cremat, un concert de Crisàlide o l’espectacle familiar Miramiró. També s’ha programat una exposició, una hora del conte, una xerrada de José Antonio Donaire sobre el turisme a Mallorca, una performence de Llonovoy i una projecció de Cineclub Olot.

EL TALENT LOCAL SEMPRE PRESENT

Els artistes locals d’arts visuals, d’arts escèniques i de música tenen el seu espai destacat a la programació d’Olot Cultura. La companyia Anna Roca hi serà present per partida doble amb l’estrena de l’espectacle Quàntica (o l’increïble experiment de la Valentina) i la versió de teatre en anglès de Momo. La companyia de teatre amateur Projecte T presentarà el seu darrer projecte Una llum tan prima. I, després de l’èxit de la passada tardor el mag Sanyes torna a oferir una funció del seu espectacle Black Bloc. En arts visuals, Xavier de Torres, resident a Begudà, presentarà les seves escultures al pati de l’Hospici i la seva obra pictòrica a la Sala Oberta 2. Dolors Rusiñol Masramon mostrara la seva pintura també a la Sala Oberta 2. I, en música, Joan Josep Mayans oferirà un concert en què presentarà el seu darrer disc Antic d’amor, sobre l’obra poètica de Joan Teixidor.

UNA AGENDA AMB 250 ACTIVITATS

Els festivals MOT, Sismògraf i Cornamusam i totes les altres propostes organitzades per les entitats culturals d’Olot completen la programació cultural de gener a juny que suma fins a 250 activitats de tot tipus. S’hi inclouen els espectacles de Rialles; els cicles de xerrades del PEHOC, d’ACUGA i d’Els Grans Interrogants de la Ciència; les exposicions de l’Àmbit Sant Lluc i les del Cafè Art Fontanella XII; les sessions de Cineclub Olot; les propostes de Al 1r pis per a majors de 65 anys; visites guiades a Sant Esteve, al Tura, al Montsacopa i a l’Olot Modernista; les activitats de foment a la lectura com les hores del conte i els clubs de lectura; els cicles de concerts de La Roda Jazz i Cantaut@rs que organitza Músics Associats; les Vitrines del Trimestre i els Itineraris personals de l’Arxiu Comarcal, i d’altres.

MARC TORRA, AUTOR DE LA FOTOGRAFIA DE PORTADA

El fotògraf olotí Marc Torra, especialitzat en fotografia d’arquitectura, és l’autor de la imatge de portada de l’agenda d’aquesta temporada. Situant-se en el seu propi terreny, el de l’arquitectura, Torra ha escollit la façana de la casa Solà-Morales i ha agafat com a model l’últim arquitecte olotí col·legiat.

VENDA D’ENTRADES, ABONAMENTS I ITINERARIS TEMÀTICS

Les entrades es posen a la venda el dimarts 17 de desembre a partir de les 10 del matí a través del web olotcultura.cat. També es poden comprar de forma presencial a la taquilla del Teatre Principal d’Olot i a Can Trincheria.

Des d’Olot Cultura es posen a disposició tres abonaments: Jazz Olot (inclou els tres concerts del cicle); l’abonament Teatre Teatre (inclou els vuit espectacles de gran format que es faran aquesta temporada), i l’abonament LAPS (amb els cinc LAP de pagament que podran veure al Teatre de gener a juny).

Olot Cultura proposa una sèrie de propostes que agrupen espectacles segons els gustos que pugui tenir cada persona. Així, hi trobem espectacles per aquells que els agrada conèixer el talent local (ben bé d’Olot), propostes especialment pensades per als més petits de la casa, espectacles per riure i passar-ho bé; espectacles per reflexionar; clàssics tant de música com de teatre, i propostes protagonitzades per músics i actors coneguts per tots. El detall dels itineraris es pot consultar a l’agenda Olot Cultura.

Consulta l’agenda!

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top