fbpx

Lurdes Masmitjà Millastre guanya la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes i Noemí Segura Solé obté la Beca Oriol de Bolòs de Ciències Naturals.

Els guanyadors rebran 4.500 euros per elaborar els seus estudis.

Lurdes Masmitjà Millastre guanya la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes 2021 pel projecte titulat “Sodomites, invertits i ‘tortilleres’. La repressió de l’homosexualitat a la Garrotxa durant el règim franquista”.

El projecte se centra en l’estudi del control social i la repressió de les conductes morals i sexuals dissidents a la comarca de la Garrotxa durant el període de la Dictadura de Francisco Franco (1939-1975). El seu objectiu és conèixer per quins mitjans es va exercir la repressió a partir de l’anàlisi dels expedients judicials del període, el buidatge de la premsa i l’obtenció de testimonis directes i indirectes de la dissidència sexual.

La Beca Oriol de Bolòs de Ciències Naturals 2021 ha recaigut en Noemí Segura Solé, per un estudi que porta per títol “Biofilms fluvials a l’Alta Garrotxa. Caracterització i seguiment dels biofilms i l’efecte de la pressió antròpica als gorgs de l’Alta Garrotxa”.

Aquesta investigació vol mesurar els efectes que causa l’afluència de banyistes als gorgs garrotxins. Per això, mensualment es prendran mostres a Oix, Sales de Llierca i Sadernes. S’analitzarà la Rivularia sp, un cianobacteri indicador de la qualitat de l’aigua. També es mesurarà el pendent, cabdal i substrat geològic dels diferents punts d’anàlisi, així com les espècies de vegetació de ribera presents.

Els guanyadors rebran 4.500 euros per a elaborar els seus estudis. Les Beques Ciutat d’Olot es convoquen des del 1988 per donar suport a la investigació en l’àmbit local.

Premiats de les Beques Ciutat d'Olot 2021.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top