Ja és aquí el Plafó del mes de desembre, carregat d’activitats. En destaca l’arribada dels Pessebres d’Olot. A partir del 2 de desembre i fins al 7 de gener, coincidint amb les festes de Nadal, Olot acollirà diversos pessebres. La inauguració de tots ells serà el divendres 1 de desembre, a les 18 h, al Museu dels Sants. Juntament amb els Pessebres, s’organitza el concurs “No la caguis”, que repartirà premis entre tots aquells que trobin els 100 caganers amagats al Museu dels Sants.

Pel que fa a les arts escèniques, el divendres 1 de desembre podrem gaudir del musical L’alegria que passa de Dagoll Dagom, el 16 de desembre la Companyia Escarlata presentarà el seu espectacle de circ La Grutesca i el mateix dia cicle de Jazz Olot retorna amb una nova sessió amb Benjamin Herman Trio.

D’exposicions, aquest mes tenim “50 anys de la mort de Francesc Caula Vegas” i “1923, Josep Danés transforma Núria” a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, i “Fora del marc. Art a Olot durant la represa (1943 – 1968)” a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa, entre d’altres.

El Plafó de desembre destaca també per l’avançament de la programació de 2024 amb obres com La plaça del Diamant de Carlota Subirós i producció del Teatre Nacional de Catalunya; Winter, de la companyia My!Laika; Guillem Albà & La Marabunta, Marc Parrot, Momi Maiga o la peça de dansa Odissea de Maria Rovira, entre d’altres.

Aquestes i totes les altres activitats organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i per les entitats de la ciutat les trobareu al Plafó d’octubre.

També hi trobareu informació sobre les noves adquisicions de la Biblioteca Marà Vayreda, del calendari d’advent de la Biblioteca, el concert de Nadal de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, i moltes més activitats!

Descarrega’t el Plafó del mes de desembre

Com cada mes, el Plafó surt acompanyat d’El Cartipàs. En aquest nou número, Àlex Agustí-Polis escriu una peça d’opinió sobre La setmana crítica a Olot, celebrada del 23 al 26 d’octubre.

Al breviari s’hi anuncia l’exposició “1923, Josep Danés transforma Núria” de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i comissariada per Joaquim M. Puigvert i Solà. També s’hi recull el calendari d’advent de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i els seus horaris reduïts durant les festes de Nadal.

Completen El Cartipàs els articles de Sergi Torrent Gubau, Joan Barnadas, Domènec Moli, Xavier Puigvert i Gurt, Emili Bassols i Isamat, Josep M. Muñoz i Joan Tresserras.

Descarrega’t El Cartipàs del mes de desembre