L’exposició “日本の陶器 Ceràmica japonesa. Estiu Japó 86” ocupa la portada i la contraportada d’El Plafó del mes de març. Per una banda, la fotografia d’una de les seves peces és el primer que veuen els lectors de la revista i per l’altra, al final de tot hi ha una entrevista a Xevi Roura, conservador dels Museus d’Olot, per parlar de la importància de la trobada que es va fer l’any 1986 a la Vall de Bianya.
El tema del mes d’aquest Plafó és el Festival MOT de literatura, que se celebrarà del 15 al 17 de març a Girona i del 22 al 24 de març a Olot. Com sempre, al Plafó hi ha l’agenda amb totes les activitats culturals que se celebraran a la ciutat els propers dies, així com les novetats bibliogràfiques que se sumen al fons de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot.
El Plafó també parla del curs que s’organitza des dels Museus d’Olot per fomentar la participació als museus i de l’estada sobre dansa que tindrà lloc aquest març a la residència Faber.
Descarrega’t el Plafó del mes de març
L’article de la primera pàgina del Cartipàs d’aquest mes de març el signa Lluís-Esteve Casellas, de l’Arxiu Municipal de Girona, que parla de la repressió del primer franquisme a Girona. Comparteix espai amb el cinquantè aniversari de la creació de l’església de Sant Josep Obrer de La Canya.
El Me’n recordo d’aquest mes el signa Miquel Àngel Fumanal i Domènec Moli recorda el pintor Joan Clapera Mayà, mort aquest 2018. Xavier Puigvert repassa quan van començar a aparèixer els primers cafès a la ciutat d’Olot i els rols que cadascun desenvolupava a principis del segle XX.
L’historiador Albert Reixach parla dels joglars que rondaven a Santa Pau a la primera meitat del segle XIV. Etienne Rouziès escriu 14 haikús al voltant de les 14 estacions del viacrucis del volcà Montsacopa. La revista també compta amb altres articles d’Àgata Losantos, David Santaulària i Xavier Oller, entre altres.
Descarrega’t el Cartipàs del mes de març