La companyia serà a Olot durant una setmana per representar dos espectacles i per relacionar-se amb diversos col·lectius de la ciutat.

A més, la Biblioteca Marià Vayreda oferirà una guia de lectura sobre les Fake News.

Comença el primer dels Universos creatius que s’han programat aquesta temporada a Olot. Durant una setmana, Olot Cultura s’endinsa en l’Univers Sr. Serrano, dedicat a la companyia Agrupación Señor Serrano.

Agrupación Señor Serrano representarà The Mountain, divendres a les 19.30 h al Teatre Principal d’Olot. Aquest és un espectacle sobre les fake news (notícies falses) i una reflexió sobre el que és la veritat. A l’escenari, actors, performers i un set de miniatures, objectes i fotografies que els artistes van manipulant i projectant en una pantalla per crear el relat. Una proposta radical en el fons i en la forma que ens farà plantejar moltes preguntes

Dissabte i diumenge a la tarda, la companyia representarà Olympus: Prometheus, un espectacle per a infants de 8 a 11 anys, on els adults no hi podran entrar. A través de figures de Lego aquesta proposta  explica el mite de Prometeu d’una manera atrevida i el presenta no només com el que va donar el foc als homes, sinó que s’hi entreveuen una multitud d’interpretacions.

A més, deu grups escolars de 3r i 4t de primària de la Garrotxa assistiran a una funció d’Olympus Prometheus. Les escoles han rebut un dossier pedagògic que ha elaborat la companyia per tal de poder treballar amb més profunditat el que veuran a l’espectacle ja sigui abans o després de la funció.

Relacionat amb aquest espectacle, un grup de programadors culturals s’infiltraran a les sessions d’Olympus: Prometheus  i, a continuació, conversaran amb la companyia. Aquest és el primer espectacle per a infants de L’Agrupación Señor Serrano i el primer del projecte Olympus que vol explicar en cada obra una figura mitològica clàssica. Amb aquestes converses amb programadors es volen buscar complicitats per a la producció dels següents capítols.

Guia de lectura a la Biblioteca Marià Vayreda

La Biblioteca Marià Vayreda ha dedicat la guia de lectura del mes de gener a obres relacionades amb les fake news, en relació amb les propostes de l’Agrupación Señor Serrano. Una recomanació de llibres que es poden agafar en préstec a la Biblioteca sobre aquesta temàtica, que estan exposats a la planta baixa de l’equipament cultural.

Agrupación Señor Serrano és una companyia de teatre amb seu a Barcelona que crea produccions originals sobre aspectes discordants de l’experiència humana contemporània. Els seus espectacles barregen vídeo en directe, maquetes, text, performance, so i objectes, i tots ells s’estrenen i giren internacionalment. La companyia, el 2015, va rebre el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia. Així mateix, ha estat guardonada amb el Premi FAD Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals, el 2016, i el Premi Ciutat de Barcelona de Teatre, el 2017. També ha rebut dues vegades el Premi al Millor Espectacle de Noves Tendències que atorga la Crítica de Barcelona: el 2014 per a House in Asia i el 2016 per a Birdie. I encara cal destacar la Beca Incubadora, que convocava el Festival Panorama d’Olot, que la companyia va guanyar el 2003.

Més informació