fbpx
ALTRES

L’Inesperat

Dimecres 1 de novembre de 2023, Tot el dia, Núria Social

L’Inesperat

L’Inesperat és un projecte que vol reconèixer el protagonisme de les comunitats com a creadores. Explora l’apropiació, la recerca i la interacció a l’espai públic a través de l’art i apostant per
temàtiques vinculades a la regeneració comunitària.

La primera edició d’aquest festival es durà a terme el dia 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, pels carrer del barri vell d’Olot. L’Inesperat proposa establir un diàleg amb l’espai públic i els seus usos a través d’accions artístiques que exploren el fet comunitari, la memòria dels espais i els seus habitants, la celebració i el ritual públics o la ciutat com a espai de convivència entre diferents éssers vius.

Aquesta innovadora iniciativa neix fruit de la col·laboració entre Balkar.Earth, la comunitat d’aprenentatge impulsada per la cooperativa Resilience.Earth, i El Núria, projecte cultural de l’Associació Núria Social, amb l’objectiu de promoure l’activitat artística comunitària a la ciutat.

L’insesperat us convida a deixar-vos portar terreny de la investigació i l’acció artística comunitària amb 3 artistes residents al territori: Artistas Salchichas, Xumo Nunjo, Companyia Ortiga

Programa:

10.30 h –  Artistas Salchichas – “Tour turístic del Carme”
Punt de trobada: Davant el Núria Social, en carrer del Carme, 8.
Un viatge sonor per les històries, recorreguts i anècdotes en el centre d’Olot.

Artistas Salchichas són Camila Sanjinés i Manel Quintana, un col·lectiu colombiano-català que basa el seu treball en l’art, l’acció i la interacció jugant amb diferents disciplines sense respectar-ne els límits.

12 h – Xumo Nunjo – “Xumo Nunjo & Afrometabolismo”
Concert participatiu. Plaça Major
Una acció festiva intergeneracional vinculada al ritual i a la celebració.

Xumo Nunjo, músic i artista pluridisciplinar d’origen camerunés especialitzat en antropología, visual i social.

17.30 h – 19 h – Companyia Ortiga – “Ciutat Refugi”
Punt de trobada: Davant el Núria Social, carrer del Carme, 8, i recorregut pel centre.
El bosc entra a la ciutat amb una acció de regeneració del territori.

Cia Ortiga, són una companyia amb recorregut internacional de teatre visual i d’objectes que vol despertar la consciència mediambiental i social a través de la creació.

Organitza: El Núria Social


Activitats Relacionades:

Go to Top