fbpx

L’Institut de Cultura d’Olot reconeix la seva feina en la difusió del patrimoni garrotxí a través de l’editorial Llibres de Batet.

La cerimònia de lliurament serà el dissabte 4 de maig a les 18 h, en un acte obert a tothom.

Carme Simon Adroher rebrà les Ales a la Cultura 2019, el premi que concedeix cada any l’Institut de Cultura d’Olot (Ajuntament d’Olot) a una persona o entitat que ha destacat per la seva tasca feta en l’àmbit de la cultura.

Carme Simon rep les Ales per la seva feina en la difusió i conservació del patrimoni garrotxí. Apassionada pels llibres i la Garrotxa, va fundar l’editorial Llibres de Batet el 1986, juntament amb Teresa Planagumà. Des de l’editorial d’àmbit privat van publicar un gran nombre de llibres sobre la comarca, que van donar conèixer diversos aspectes del patrimoni, la gastronomia, les tradicions i la història garrotxina.

Simon també és coneguda com a directora de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Carme Simon va liderar i idear el gran canvi que va representar traslladar la biblioteca d’Olot des de l’eixample Malagrida fins al centre de la ciutat (edifici que antigament havia ocupat l’Ajuntament d’Olot), quan s’ha convertit en un èxit cultural de primer ordre per a Olot. Simon es jubilarà aquest 2019, i ja ha deixat esquematitzada una nova actualització de la Biblioteca, que s’ha d’adaptar als cànons del segle XXI.

D’altra banda, Carme Simon és una persona que defensa, valora i protegeix el patrimoni cultural i natural, i ha engegat diverses accions des l’àmbit privat per rehabilitar edificis del centre d’Olot així com espais de l’Alta Garrotxa amb l’objectiu de posar-los en valor i tornar-los a dotar de vida.

L’acte de lliurament de les Ales a la Cultura serà el dissabte dia 4 de maig a les 18 h, en una cerimònia oberta a tothom.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top