Una vuitantena de propostes formen la programació d’Olot Cultura del primer semestre de l’any que ve.

La venda i reserva d’entrades s’obrirà el dia 13 de desembre, a les 18 h, per tal que el màxim nombre possible de persones s’hi pugui connectar.

Els membres de la Societat Anònima gaudiran de venda preferent des d’aquesta tarda.

Grans noms i espectacles vinculats a l’actualitat

La programació d’arts escèniques d’aquesta temporada porta diversos espectacles que parlen de temes de plena actualitat com el canvi climàtic, la diversitat de gènere, la construcció de les identitats comunes, el feminisme o la memòria històrica.

Sobre l’escenari del Teatre Principal d’Olot passaran els grans noms de l’escena catalana com Pere Arquillué i les T de Teatre que portaran 53 diumenges; Nora Navas, Marta Marcos i Cristina Genebat amb Les irresponsables; la pallassa Pepa Plana amb l’espectacle Veus que no veus; i el musical La Filla del Mar, adaptació de la cèlebre obra d’Àngel Guimerà.

També es podrà veure l’últim espectacle de Julio Manrique titulat Animal Negre Tristesa; Europa Bull, una sàtira sobre la Unió Europea; i Travy, un espectacle sobre la vida del comediant amb Oriol Pla i Quimet Pla.

Música de tots els estils

La temporada musical començarà el 8 de gener amb el tradicional Concert de Nadal i acabarà el 19 de juny amb la celebració del Dia de la Música. Entremig podrem escoltar a diferents artistes com Caïm Riba, Lídia Pujol, Clara Peya o al pianista Levon Avagyan, guanyador del prestigiós concurs Maria Canals.

El Jazz Olot porta tres propostes amb Marco Mezquida, Momi Maiga i Xan Campos.

Recitals poètics a la biblioteca

Pel que fa a les lletres, aquesta temporada s’han organitzat diversos recitals poètics protagonitzats per actors de renom con Alberto San Juan o Jordi Boixaderas. La poesia també agafarà forma de música, ja sigui amb Sílvia Comes que cantarà els seus poetes de referència o amb l’espectacle Rumbesia.

L’activitat a la sala infantil passa per les Hores del Conte, les sessions de jocs de taula en família, i els tallers.

Les propostes més contemporànies als LAP

Els LAP tornen amb l’escena més contemporània, amb propostes com Hermafrodies a cavall o la rebel·lió del desig; Objetos extraños hablando cosas sin sentido, dels Artistas Salsichas; o els dos espectacles de l’Univers Nyamnyam, dedicat al col·lectiu NyamNyam.

La Biblioteca també acollirà un dels LAP de la temporada, amb les Connexions poètiques, de Lluís Fortuny.

L’Escola d’Olot i la faràndula al Museu de la Garrotxa

La Sala Oberta i la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa acolliran a partir del mes de febrer l’exposició “L’Escola d’Olot. Una fake news amb 150 anys d’història”. La mostra ja es va poder veure fa uns mesos a Barcelona. Una altra de les exposicions se centrarà amb la faràndula històrica d’Olot que guarda relació amb els tallers de Sants. Es podrà visitar a partir del mes de maig al pati de l’Hospici.

A la primavera, MOT i Sismògraf

La primavera estarà marcada pels dos grans festivals culturals de la ciutat. Al març torna el MOT, que estarà dedicat al món rural. L’abril serà el mes del Sismògraf, que aquest any es transformarà en un nou format.

Venda d’entrades a partir del 13 de desembre

La venda i reserva d’entrades per als espectacles es podrà fer a partir del 13 de desembre, a les 18 h. Les entrades es posen a la venda a la tarda per facilitar que el màxim nombre de persones en pugui agafar. Els membres de la Societat Anònima tindran venda preferent des d’aquesta tarda, a les 18 h. Tothom qui ho vulgui ja es pot fer de la Societat Anònima i gaudir també d’un mínim del 25% de descompte en el preu dels espectacles organitzats per l’Ajuntament d’Olot-Cultura.

Aquesta temporada s’han preparat diversos paquets d’espectacles i concerts que ofereixen importants descomptes a aquelles persones que vulguin assistir a tots els concerts de jazz, als espectacles teatrals de gran format, a tots els LAP o als espectacles per a infants de 7 a 12 anys.

Més informació