Del 17 al 21 de maig torna el Cornamusam, el Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot en la seva 32a edició.

Enguany, Olot acollirà l’edició amb més cornamuses d’arreu del món: Sac de gemecs, Xeremies, Gaita de boto, Uilleann pipes, Highland pipes, Zampogna, Tulum i Gaita gallega.

Del 17 al 21 de maig, música, cultura i tradició arribaran a la 32a edició del Festival Cornamusam. Enguany, el festival ha programat sis concerts i una sessió de ball folk amb grups que tenen la cornamusa com a instrument integrat a la seva formació: els mallorquins Do Natural, el català Ricard Ros, els escocesos RURA i de La Franja de Ponent el grup Ribagorza canta. Però també amb altres grups que l’han incorporat per a l’ocasió i que experimentaran amb l’instrument i el seu repertori com El Pony Pisador, Betzuca, Xuriach i La Gravetat de Coulomb.

El festival d’enguany ofereix un mapa sonor molt ampli perquè el públic descobreixi cornamuses d’arreu del món. Amb els vuit grups programats, es podran escoltar els sons del Sac de gemecs, de xeremies, de la Gaita de boto, d’Uilleann pipes, de Highland pipes, de la Zampogna i del Tulum.

Com a novetat, aquest 2023, els Festivals Cornamusam i Tradicionàrius i la Fira Mediterrània de Manresa han creat sinergies per programar activitats al voltant de la celebració dels 40 anys de la recuperació del sac a Catalunya. Durant el Cornamusam, se celebrarà aquesta fita amb dues propostes: la recuperació del VIII Premi Ratafia Russet de composició per a Cornamusa i una coproducció entre la Fira Mediterrània de Manresa i el Cornamusam, el projecte Mediterranean Bagpipes Company.

Es pot consultar la programació i tota la informació pràctica a la seva pàgina web.

Pàgina web del festival