fbpx

Se celebrarà els dies 27, 28 i 29 d’agost, adaptat a les mesures de seguretat sanitàries per evitar la propagació de la COVID-19.

Elda Daunis, Jordi Molina i Perepau Ximenis, Els Berros de la Cort i la Cobla la Mitja Lluna són alguns dels protagonistes d’aquesta edició.

La XXIX edició del Cornamusam, que es va posposar el passat mes de maig a causa de l’estat d’alarma, tindrà edició presencial a finals d’agost. D’aquesta manera, El Til·ler  confia que la majoria dels actes que estaven programats es podran salvar i es podran dur a terme si l’evolució de la pandèmia no és desfavorable.

Per primer cop el festival comença un dijous. A mode de prèvia de la programació musical, el periodista Ferran Riera presentarà el seu llibre “Inventari. La música folk als Països Catalans, del franquisme al Tradicionàrius” dins del cicle Els dijous d’Òmnium. Aquesta activitat està organitzada amb col·laboració amb Òmnium Cultural Garrotxa.

La tocada d’inici d’aquest any la protagonitzarà Elda Daunis el divendres 28 d’agost. Des d’El Til·ler volen posar en valor la seva figura com a dona en el món de la música tradicional i del sac a les comarques de Girona. A la tocada d’inici la seguiran, com sempre, el ball de la Cabreta interpretat per RSK!, la macrocobla de ministrers de la Garrotxa. La nit de divendres acabarà amb l’escenari obert de la CornamuJAM, que ja encadena tres edicions seguides.

Les activitats de dissabte començaran amb les parades per bufar i la pujada dels sacaires, espais participatius destinats a tothom qui vulgui portar el sac i interpretar alguna peça. El concert-vermut d’aquesta edició serà una producció del festival amb Jordi Molina i Perepau Ximenis, on sonaran tenora, acordió i el sac de gemecs de Pol Valverde.

La tarda serà per a la Cabreta i la Cobla espontània, tot i que no hi podrà haver cercavila pels carrers tal com la coneixem fins ara. Seguidament Els Berros de la Cort presentaran el seu últim disc, Torb, que ha suposat el seu retorn al festival després de 9 anys. Les activitats acabaran dissabte a la nit amb el concert de la Cobla la Mitja Lluna i la cloenda a càrrec d’El Til·ler.

El pressupost del festival s’ha vist afectat, de manera que alguns dels actes previstos pel maig passat sí que s’han hagut de suspendre, com és la visita de l’irlandès Jarlath Henderson o l’estrena d’un nou projecte en col·laboració amb Marcel Casellas. Tots ells, però, seran presents a la XXX edició del festival, al 2021.

Adaptat a les mesures de seguretat sanitàries

La voluntat dels organitzadors és que l’experiència del públic sigui la millor possible i que en cap moment la seva seguretat es pugui veure compromesa. Per això s’haurà de respectar tota mesura de seguretat vigent. Així, serà imprescindible accedir al recinte amb mascareta, no presentar cap símptoma, mantenir les distàncies de seguretat i deixar un registre d’entrada i sortida del recinte.

Tots els actes es concentraran a la zona del Puig del Roser d’Olot, que tindrà l’accés tancat a un aforament concret. Això implica que alguns actes hauran de canviar el format per adequar-se al nou espai, com és el cas de la tocada d’inici o la cercavila i ball de la Cabreta. Malgrat les adaptacions s’ha volgut mantenir aquests actes, que constitueixen l’essència del festival, a més a més de totes les activitats participatives.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top