fbpx

Super Parquet és el primer grup confirmat, una proposta provinent de l’Alvèrnia (Occitània, França)

La XXX edició del Cornamusam se celebrarà del 29 de maig al 5 de juny de 2021, segons ha informat El Til·ler, Associació de Cultura Popular de la Garrotxa, que organitza el festival. Per primer cop el festival durarà una setmana sencera, amb activitats repartides al llarg de dos caps de setmana.

Després de poder tirar endavant una edició molt marcada per la pandèmia, els membres de l’organització tenen clar que volen celebrar l’aniversari del festival amb tots els honors, tot respectant les possibles restriccions que encara puguin estar vigents aleshores.

L’anunci de les dates de la nova edició del festival ha anat acompanyada de la confirmació del primer grup que hi serà present. Es tracta de Super Parquet, un grup procedent de l’Alvèrnia -Occitània- que presentarà el seu nou EP, Couteau, en primícia fora del territori francès.

El grup és una exploració extraordinària de la música tradicional i al mateix temps una investigació al·lucinant de la sonoritat electrònica. Situats entre Lió i Clermont-Ferrand, els membres del grup exploren des del 2014 els efectes dels bordons i la música trance en festivals, balls i revetlles, i porten el públic a través d’un viatge sonor on el subconscient folk de l’Alvèrnia es transforma electrònicament en una nova realitat.

Diuen que la seva música no és ni tradicional ni electrònica: sinó totes dues coses alhora. Els harmònics del brunzit de la boite à bourdon (literalment, caixa de borinots: un híbrid entre viola de roda i shruti box) xoquen amb la contundència de la cabrette (la cornamusa de l’Alvèrnia) i els bucles arpegiats pel banjo, tot embastat per l’acidesa digital de les caixes de ritmes, que creen sons psicodèlics nascuts del xotis, la borreia i la farandola.

La 30a edició servirà, així, per recuperar la presència d’artistes internacionals, després d’un lapse de 5 anys on només s’ha comptat amb grups procedents de la península. Super Parquet no serà l’únic grup que actuï al festival: estaran acompanyats per un cartell variat i complet. El Til·ler presentarà d’aquí unes setmanes tota la programació del festival.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top