fbpx

Se celebrarà el divendres 24 i el dissabte 25 de maig, a Olot.

Actuaran Menaix a truà, BÖJ i Stukat del Bolet, a més de la CornamuJAM, la macrocobla RSK i els ministrers de l’Escola de Música d’Olot.

Presentada la nova edició del Cornamusam,  el festival internacional de la cornamusa, que segueix caminant després del canvi de direcció de l’any passat. El principal objectiu dels integrants d’El Til·ler és arribar a convertir el Cornamusam en un festival del segle XXI: obert, divers, dinàmic i atractiu tant a un públic afí a la música tradicional com a un públic més casual. Això es vol aconseguir complementant els elements històrics del festival, com són la tocada d’inici i el ball de la Cabreta.

Així, l’any passat es van assentar les bases d’aquesta nova etapa amb el naixement de la macrocobla RSK! i de noves propostes -que repetiran aquest any- com el concert-vermut o la CornamuJAM. A tot això s’hi afegirà aquest any una petita fira, amb jocs tradicionals gegants, luthiers i més parades relacionades amb la cultura popular. La finalitat d’aquesta fira és poder donar un emplaçament amb activitat constant al festival; un centre neuràlgic d’on surti tota la resta de propostes.

De tota la programació, els actes amb un major pes específic són els concerts. Aquest any el Til·ler presenta tres propostes diverses però de gran qualitat. Destaca la primera producció professional del Til·ler en la història del festival: es tracta del concert de Menaix a truà i la cobla del so infinit. La mítica formació de pop-rock català, integrada per Toni Xuclà, Cris Juanico i Juanjo Muñoz s’ha fusionat amb una banda de música tradicional capitanejada per Cesc Sans, integrada per sacs de gemecs i percussió. Junts faran un viatge a la recerca de noves sonoritats per reinterpretar les cançons més populars de Menaix i d’altres d’arranjades per a l’ocasió. Es podrà escoltar a la sala El Torín el dissabte 24 de maig a les 19.00h.

El dissabte acabarà amb dos concerts més. La presència d’altres cornamuses al festival aquest any anirà a càrrec de les gaites de BÖJ. El grup gallec donarà el toc celta a la nit i escalfarà motors tornar a casa amb els garrotxins Stukat del bolet, que es retroben després d’uns anys d’inactivitat.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top