Un centenar de propostes formen la programació cultural d’aquesta tardor, entre les organitzades per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Olot i les que proposen diverses entitats de la ciutat.

La venda i reserva d’entrades s’obrirà el dia 20 de setembre. Els membres de la Societat Anònima gaudiran de venda preferent des del 14 de setembre.

Jazz Olot i Música de Cambra

Jazz Olot obre un nou cicle amb un concert de Dani Pérez, Horacio Fumero, Guillem Arnedo i Lucía Fumero que s’inclou dins el Festival de Jazz de Barcelona i continuarà amb Manel Fortià acompanyat del saxofonista i cantaor Antonio Lizana.  La música de cambra té una cita a la sala El Torín amb el duet d’acordió i contrabaix amb Didier Laloy i Adrien Tyberghein.

Una altra de les propostes serà la primera producció de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC), que interpretarà peces compostes per l’olotí Dani López. Aquesta tardor també escoltarem el debut de Clara Gispert i el nou àlbum de Clara Poch i Marçal Calvet.

Espectacles literaris, tallers i presentacions de llibres

Pel que fa a les lletres, aquesta temporada s’han organitzat diversos espectacles LAP: Hem escollit, d’Inútils Mots; En ruta per la vida, de Montse Mundet i Constan; Els Carbonell; i Manual de Supervivència, homenatge a Vian, de Lluís-Anton Baulenas.

La Biblioteca també acollirà presentacions de llibres de Martí Gironell, María Belmonte, José A. Donaire, Anna Cortils i Lluís Brugués. Aquesta tardor, s’ofereix la possibilitat d’apuntar-se a un taller d’escriptura creativa i de participar als clubs de lectura, que es tornen a complementar amb el Cinema del club.

L’activitat a la sala infantil passa per les Hores del Conte, així com tallers de ioga i jocs de rol, entre altres.

Mirar a Amèrica, rèpliques del Sismògraf

A nivell d’arts escèniques aquesta temporada continuen les línies temàtiques per aprofundir en un tema i aquest cop es fixa la mirada a Amèrica amb tres propostes ben diferenciades: Teatro Amazonas i Tierras del Sur, d’Azkona-Toloza, i Oligor y Microscopía, de La melancolía del turista. Núria Guiu protagonitzarà l’última de les rèpliques del Sismògraf tal com el coneixem fins ara, abans de donar pas al nou model de festival. Aquesta tardor, el Sismògraf també es deixarà notar amb Les impuxibles, Simon Mayer i l’espectacle familiar Roseland musical.

La companyia La Perla 29 portarà a Olot Canto jo i la muntanya balla, l’espectacle basat en l’aclamat llibre d’Irene Solà. Una altra proposta de gran format serà Història d’un senglar amb Joan Carreras. Una altra proposta de gran format serà Història d’un senglar amb Joan Carreras. El circ de Nadal aquest any serà internacional, amb els francesos La Barque Acide.

Una tardor plena de festivals

Als propers mesos, Olot s’omplirà de festivals. Al novembre, El Més Petit de Tots portarà diverses propostes per a infants de 2 a 6 anys. Les arts escèniques també tenen una cita a El Petit Format. El Lluèrnia i El Mini seran dos dels altres festivals d’aquesta tardor.

Tallers al Museu dels Sants

El Museu dels Sants s’omple de tallers per a totes les edats. Aquesta tardor se n’ha programat un per aprendre la tècnica japonesa del Shibori i també se n’ofereixen d’altres per elaborar diferents objectes decoratius de cares a Nadal. Una altra activitat que se segueix oferint al Museu dels Sants és l’Escape Room, els dissabtes a les 19.30 h.

Al Museu de la Garrotxa, aquesta tardor s’hi pot veure l’exposició d’Alícia Vogel i Adrià Gamero a la Sala Oberta 2. Relacionada amb aquesta exposició es farà un joc de rol per Olot i una xerrada dels artistes.

Venda a partir del 20 de setembre

La venda i reserva d’entrades per als espectacles es podrà fer a partir del 20 de setembre. Els membres de la Societat Anònima tindran venda preferent des del 14 de setembre. Tothom qui ho vulgui ja es pot fer de la Societat Anònima i gaudir també d’un mínim del 25% de descompte en el preu dels espectacles organitzats per l’Ajuntament d’Olot-Cultura.

Rice és l'autor de la imatge de tardor d'Olot Cultura.
Més informació