fbpx

Les mesures de prevenció contra l’expansió de la COVID-19 han suspès la cercavia i ball dels Gegants d’Olot, així com la tradicional sardana.

Des de la comissió es demana que aquest diumenge es pengin fotografies i vídeos dels Gegants d’Olot amb l’etiqueta #CorpusConfinatOlot.

Aquest cap de setmana s’hauria celebrat la diada de Corpus. A Olot hauria significat que dissabte a la tarda sortien els Gegants en cercavila i diumenge ballaven a la plaça Major abans de la tradicional sardana de l’Adéu vila d’Olot. A més, aquest any, per primera vegada en aquesta data ho farien acompanyats dels Cabeçuts i Cavallets, que també ballarien a la plaça. Així es va aprovar en la modificació del protocol de la faràndula olotina feta aquest any.

La COVID-19 ha alterat els plans. Les aglomeracions no estan permeses per tal d’evitar el contagi del virus entre la població. Els gegants no ballaran, però des de la comissió de la faràndula es fa una crida a penjar fotografies o vídeos dels gegants aquest diumenge 19 de juny amb l’etiqueta #CorpusconfinatOlot, per tal de celebrar un Corpus virtual.

Galeria fotogràfica de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa també se suma a celebrar la festa via xarxes socials. Per això, ha penjat una galeria fotogràfica de 33 imatges, procedents de diferents fons i col·leccions conservats a l’arxiu, que mostren aspectes diversos de la festa tradicional entre els anys 1890 i 2003. Es poden veure en el web del Servei d’Imatges. Entre els autors de les imatges hi trobem els fotògrafs habituals a la població: Vicenç Grivé, Emeteri Vélez, Àngel Noguera, Josep M. Dou, Joan Antoni Satorre, Emili Pujol, Jesús Coma, Pep Roura i Josep M. Melció. La iniciativa s’emmarca dins una campanya impulsada per la xarxa d’arxius comarcals de Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top