fbpx

Després de més d’un any sense sortir al carrer a causa de la pandèmia, la faràndula olotina es retrobarà amb el públic els dies 5 i 6 de juny.

S’han previst quatre balls a la plaça Major: dos el dissabte 5 de juny  i dos el diumenge dia 6. Caldrà descarregar-se una entrada gratuïta per assistir-hi.

Si la pandèmia ho permet, els Gegants d’Olot tornaran a sortir al carrer després de 21 mesos. Serà el cap de setmana de Corpus, el 5 i 6 de juny, i ho faran acompanyats dels cabeçuts i cavallets que per primera vegada ballaran en aquesta festa, després que es modifiqués el protocol de la faràndula. Aquest Corpus s’està dissenyant adaptat a la situació actual. Per això, s’ha descartat fer la cercavila del dissabte. Sí que es farà el ball a la plaça, controlant-ne l’aforament.

Tothom qui vulgui veure els gegants, cabeçuts i cavallets s’haurà de descarregar una entrada gratuïta que es vendrà més endavant a través del web d’Olot Cultura. Com que l’aforament serà reduït, la faràndula ballarà diverses vegades. El dissabte dia 5 de juny s’han programat dos balls: a les 18 i a les 20 h. L’endemà, el diumenge dia 6, està previst que ballin a les 10 i a les 12 h. Si la situació ho permet, després de les ballades de les 12 h tindrà lloc la tradicional sardana de Corpus. A mesura que es vegi com evoluciona la pandèmia es concretarà la data que es posaran a la venda les entrades, així com l’aforament final que tindrà la plaça Major.

Els balladors de la faràndula ja han començat els assajos, que ho faran en tot moment seguint les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis. S’han dividit els diferents assajos en grups reduïts, tots porten mascareta i en tot moment es desinfecten les peces.

500 aniversari del primer gegant de la ciutat d’Olot

La festivitat de Corpus coincideix amb el 500 aniversari de la primera constància que a Olot hi ballés un gegant. Aquella ocasió va ser el Corpus del 1521, si bé aquell any va caure més cap a finals de juny.

Aquest Corpus serà el primer cop que s’apliquin els canvis en el protocol de la faràndula, aprovats el 2020. A partir d’ara cabeçuts i cavallets acompanyaran sempre els gegants i això farà que es redueixi el màxim d’anys que els balladors poden portar alguna de les peces. D’aquesta manera es vol afavorir que s’agilitzi la llista d’espera per ballar la faràndula de la ciutat.

Gegants d'Olot, en el seu 125è aniversari. Foto: Leila Charifi.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top