fbpx

Els gegants, cabeçuts i cavallets no sortiran fins a les Festes del Tura d’aquest any.

La comissió de la faràndula fa una crida a penjar fotografies dels gegants a les xarxes socials el 14 de juny, dia de Corpus.

El coronavirus impedirà que, aquest any per Corpus, balli la faràndula d’Olot. Les mesures per evitar la propagació de la COVID-19 no permetran la celebració de la cercavila que havia de sortir el dissabte 13 de juny a la tarda ni el ball de Gegants del diumenge 14 al migdia. A causa de la pandèmia, els balladors de la faràndula tampoc poden assajar de cara a la celebració de Corpus.

La Comissió de la Faràndula ha acordat, per unanimitat, aquesta decisió que aquest juny deixarà Olot sense la tradicional celebració de Corpus. D’aquesta manera, els canvis que s’havien d’introduir aquest any al ball de la faràndula s’estrenaran al 2021. S’haurà de deixar per l’any que ve la presència dels Cabeçuts i Cavallets a la cercavila del dissabte a la tarda i al ball de Gegants del diumenge a la plaça Major.

Tot i que no pugui ser presencialment, la Comissió de la Faràndula fa una crida a la ciutadania per mantenir a xarxes socials la celebració de Corpus d’aquest mitjans de juny. La proposta és que el diumenge 14 a les 12h del migdia, a l’hora del ball de Gegants, es pengin fotografies o vídeos dels diferents balls de la faràndula amb l’etiqueta #CorpusconfinatOlot.

Revisió del Protocol de la Faràndula

Formada per exballadors, historiadors locals, representants de la Comissió de Festes, balladors actuals i l’Ajuntament, la Comissió de la Faràndula va començar l’estiu passat el procés per a la renovació del Protocol. Després de 13 anys en funcionament es va voler posar al dia aquest document per tal de facilitar que més olotines i olotins poguessin ballar la faràndula local.

Amb la renovació del Protocol, es podrà ballar els Cabeçuts i Cavallets un màxim de 3 anys i 7 anys els Gegants (fins ara, una persona podia portar un màxim de 6 anys els Cabeçuts, 6 anys els Cavallets i 10 anys els Gegants). Una trentena de persones s’encarreguen de fer ballar els Gegants, Cavallets, Cabeçuts i Cap de Lligamosques per Festes del Tura i Corpus

Més de 800 persones estan en llista d’espera per poder fer ballar la faràndula d’Olot i una cinquantena s’han apuntat per fer ballar les figures dels barris. Amb la revisió del Protocol també es va crear una subcomissió per trobar balladors per la faràndula dels barris, una necessitat expressada per diferents associacions de veïns que des de l’Ajuntament es va acordar començar-hi a treballar.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top