fbpx

S’afegeix una nova sortida en el Protocol de la Faràndula i es redueixen els anys que es pot ser ballador.

La voluntat és agilitzar la llista d’espera per ballar els Gegants.

Els Cabeçuts i Cavallets d’Olot sortiran aquest any per Corpus. Participaran de la cercavila del dissabte 13 de juny a les 19 h i del ball del diumenge 14 a les 12 h, i acompanyaran els Gegants i el Cap de Lligamosques que, fins al moment, eren els únics a sortir. Aquesta és una de les propostes acordades per la Comissió de la Faràndula que des d’aquest estiu treballa en la revisió del Protocol de la Faràndula olotina. L’objectiu d’aquesta novetat és que es redueixin els anys dels balladors i a la vegada es mantingui la qualitat dels balls.

Fins ara, el Protocol marcava que una persona podia ballar un màxim de sis anys els Cabeçuts, sis anys els Cavallets i deu anys els Gegants. Ara, amb la renovació del Protocol s’estableix que es podrà ballar els Cabeçuts i Cavallets un màxim de tres anys, mentre que en el cas dels Gegants el màxim se situarà en set anys. Tot i aquesta reducció, els balladors faran dues actuacions a l’any (Corpus i Festes del Tura).

La Comissió de la Faràndula està formada per exballadors, historiadors locals, representants de la Comissió de Festes, balladors actuals i l’Ajuntament. Els seus membres han posat al dia el protocol, després de 13 anys en funcionament, per tal que més persones puguin ballar la faràndula de la ciutat.

El regidor de Festes i adjunt a Cultura, Agustí Arbós, ha agraït a la Comissió “la feina d’hores i hores de reunions per revisar el Protocol i fer, així, que més persones puguin ballar la faràndula”. La proposta de la Comissió s’ha exposat als diferents grups amb representació a l’Ajuntament d’Olot per tal de portar-la a aprovació del proper ple municipal de l’Ajuntament d’Olot i que es posi en pràctica aquest Corpus. Aquesta proposta, a més, s’ha consensuat amb tots els balladors actuals, amb exregidors de Festes i altres persones lligades a la faràndula d’Olot.

Trobar balladors per a la faràndula dels barris

Una altra novetat és que s’ha creat una subcomissió que treballarà per trobar balladors per la faràndula dels barris. Aquesta és una necessitat expressada per diferents associacions de veïns, i com a Ajuntament s’ha acordat treballar-hi. Arbós també ha afegit: “continuem treballant en altres temes del Protocol com el fet de trobar fórmules que tinguin en compte els balladors de la faràndula dels barris”.

Centenars de persones en llista d’espera

Actualment una trentena de persones s’encarreguen de fer ballar els Gegants, Cavallets, Cabeçuts i Cap de Lligamosques per Festes del Tura i Corpus. Més de 800 persones en llista d’espera per poder fer ballar la faràndula d’Olot.

Continuem treballant en altres temes del Protocol com el fet de trobar fórmules que tinguin en compte els balladors de la faràndula dels barris.

Agustí Arbós, Regidor de Festes i adjunt a Cultura
Consulta la llista d’espera per ser ballador de la faràndula
Apunta’t per ser ballador de la faràndula

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top