El Petit Format d’Olot organitza un concurs de monòlegs de temàtica lliure, entre els quals s’escolliran tres finalistes.

Els monòlegs guanyadors obtindran un premi en metàl·lic i podran representar l’obra en el marc del festival.

El límit per presentar els escrits, acompanyats d’un vídeo amb la seva execució, és el 14 de juny.

Aquest any El Petit Format Olot està d’aniversari: arriba als seus deu anys de vida! Per celebrar-ho, a banda de la programació habitual durant els dies de novembre i desembre en què tindrà lloc el festival, es duran a terme altres actes paral·lels. El primer d’ells és un concurs de monòlegs.

Poden participar-hi totes les persones més grans de divuit anys que tinguin ganes d’escriure un monòleg de temàtica lliure —es valorarà especialment que faci alguna reflexió i/o crítica social— d’uns quinze minuts de durada. La peça, per entrar a concurs, també haurà de representar-se per part pel mateix autor o autora o per algú altre.

De tots els escrits rebuts, els quals aniran acompanyats d’un vídeo amb la seva execució, un jurat especialista en literatura i en arts escèniques n’escollirà tres com a finalistes. En un acte final els tres monòlegs es desenvoluparan en directe i serà el públic assistent qui acabarà per decidir qui és el guanyador o guanyadora. Hi haurà premis en metàl·lic i també la representació de l’obra en el marc del festival.

Les bases completes del concurs es poden consultar a elpetitformat.com/concurs, i el límit per presentar-s’hi és el 14 de juny.

El Petit Format és un festival de teatre que va néixer per part d’Una Càpsula de Teatre amb un objectiu molt clar: aconseguir un vincle especial entre l’espectador i l’artista. En aquesta edició es continuarà apostant pels indrets singulars i amb encant i per les companyies professionals que ofereixin aquesta gran intimitat entre qui fa l’obra i qui la rep.

Per celebrar els deu anys de vida d’El Petit Format, a banda d’aquest concurs s’organitzaran altres activitats que s’aniran anunciant al llarg de l’any.