fbpx

Els tres espectacles aborden els tres objectius a partir dels quals es construeix la programació del Sismògraf 2022: el repte social, el repte ambiental i el repte relacional.

La jornada servirà com a introducció d’un festival que enguany s’allarga durant tot el mes d’abril i que presenta una trentena de propostes artístiques que connecten moviment i paisatge.

El Sismògraf 2022, el festival del moviment i el paisatge, s’inaugura aquest dissabte 2 d’abril a Olot amb una jornada que inclou tres espectacles: Migrare, de la Cia. Maduixa; S.O.S., un solo performàtic d’Ada Vilaró; i Insecta Dance Music, un concert de realitat sonora augmentada del duet Jansky. Tres propostes que seran la carta de presentació d’un festival que, al llarg del mes d’abril, presentarà una trentena de propostes que connecten el moviment i el paisatge, amb més espectacles internacionals que mai i més sites en entorns naturals i singulars.

Aquests tres espectacles, a més, aborden els tres objectius a partir dels qual es construeix i es dissenya la programació del Sismògraf 2022: el repte social, el repte ambiental i el repte relacional.

En aquest sentit, Migrare, que es podrà veure a El Firal Petit, reflexiona a través de la dansa i el circ al voltant del fet migratori, amb quatre intèrprets dones que busquen un lloc on arrelar. Per la seva banda, a S.O.S., Ada Vilaró aborda els efectes de la crisi climàtica sobre el planeta i sobre nosaltres mateixos i intenta despertar les nostres consciències al respecte des de la gredera del Volcà Montsacopa. Per últim, Insecta Dance Music parteix del so dels insectes, les notes i el ritmes que generen quan es comuniquen, amb la voluntat de posar de manifest el seu paper essencial en els paisatges sonors i en la sostenibilitat del planeta. Aquest concert tindrà lloc al Teatre Principal d’Olot.

Més propostes a l’abril

Des del dijous 7 i fins el diumenge 10 d’abril el Sismògraf viurà els seus dies forts amb propostes que inundaran la ciutat de diferents disciplines del moviment. Amb propostes internacionals com City Horses, dirigit per les artistes sueques Anna Källblad i Helena Byström; Bark, de la companyia Acting for Climate; Nebula, de la francesa d’origen  brasiler Vania Vaneau; Gratte Ciel, de la companyia francesa Rozéo; Mass-Bloom explorations, dels danesos Recoil Performance Group; o Cuir, de la companyia francocanadenca Un loup pour l’homme.

Entre els noms de casa nostra, trobem Xesca Salvà & Marc Villanueva, Raquel Gualtero, Amer Kabbani o Àngel Duran.

Més enllà d’aquesta primera quinzena, el Sismògraf programarà altres espectacles al llarg del mes: Rojos de la Companyia Miquel Barcelona, el 14 d’abril, per commemorar la proclamació de la República fa 91 anys; Shalott de la Companyia Shalott, amb motiu de la diada de Sant Jordi; i el familiar Imperfect de La Baldufa & Sol Picó al Teatre Principal d’Olot, el 24 d’abril. Com a colofó final, i també al Teatre Principal, el Sismògraf clourà la seva catorzena edició amb Very very slightly de la mallorquina Eulàlia Bergadà el dia 29 d’abril coincidint amb el Dia de la Dansa.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top