fbpx

L’organització fa un balanç molt positiu de la setmana passada, la més intensa del festival: s’han exhaurit la majoria dels espectacles i els gratuïts a l’aire lliure han acollit nivells de públic prepandèmia.

El Sismògraf continua amb l’Ona Expansiva a les poblacions veïnes i amb més espectacles a Olot

Després de l’explosió de propostes d’arts vives que van inundar Olot durant la passada setmana, el Sismògraf 2022, “el festival que detecta el moviment del cos i del planeta”, s’allargarà durant les properes setmanes amb l’Ona Expansiva, que es farà sentir a les poblacions veïnes de La Garrotxa i fins i tot a Barcelona, i amb quatre espectacles que es podran veure a Olot al llarg del mes d’abril.

El festival encara aquestes jornades després de fer un balanç molt positiu de la setmana passada, la més intensa d’aquesta catorzena edició. L’organització celebra la bona assistència de públic: gairebé totes les activitats que precisaven entrada es van exhaurir i les gratuïtes a l’aire lliure van acollir nivells de públic prepandèmia.

Tena Busquets, directora del festival: “Creiem que tot el públic ha acollit i ha entès molt bé la nova orientació del festival, aquest gir cap al verd que és el nou esperit del Sismògraf. L’hem vist gaudir molt de la natura, ha aguantat fred i petits plogims perquè se sentia a gust de veure espectacles en aquest paisatge privilegiat. Estem molt contents.”

L’Ona Expansiva del Sismògraf

L’Ona Expansiva és un projecte del festival Sismògraf en col·laboració amb el seu entorn més proper, la comarca de la Garrotxa. L’objectiu és amplificar la programació del festival a les poblacions veïnes per tal d’ampliar el públic de la dansa i contribuir a donar més presència a les arts vives a les programacions culturals del nostre país. Aquest any, el Sismògraf col·labora amb els municipis de Mieres, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan Les Fonts, Les Planes d’Hostoles i Sant Jaume de Llierca.

De fet, la primera activitat ja s’ha portat a terme. L’espai nyamnyam de Mieres va acollir el passat dissabte una jornada en la que quatre projectes van obrir les seves pràctiques editorials a través d’una posada en escena que va fer ballar les publicacions per a crear relats infinits i que va incloure també un dinar popular i una fira d’audoedició. A El Firal de Sant Feliu de Pallerols es podrà veure el proper dissabte 16 d’abril els espectacles Hay i Sucede, d’Ariel Uziga, una intervenció poètica del cos en l’espai urbà.

La Companyia Shalott presentarà el divendres 29 Cosas serias…, on fan servir l’humor com a eina per apropar la dansa contemporània a un públic variat i fer-la més accessible, al Passeig del Fluvià de Sant Joan Les Fonts. Per altra banda, el dia 30 es podrà veure a la Plaça Nova de Les Planes d’Hostoles el resultat dels tallers de creació col·lectiva que Danzasana impartirà entre els dies 25 i 29 a aquest municipi (les inscripcions, gratuïtes, s’han de fer a biblioteca@lesplanes.cat). I Sant Jaume de Llierca acollirà el proper dissabte 11 de juny un espectacle encara per determinar.

Més enllà de La Garrotxa, l’Ona Expansiva es farà notar enguany fins i tot a Barcelona. Del 21 al 24 d’abril es podrà veure al Mercat de les Flors Infinit, una peça de la companyia Humanhood que explora una nova manera de presentar la dansa per guiar el públic cap a un viatge intern a través del poder del moviment.

Més espectacles a Olot a l’abril

A més, la catorzena edició del Sismògraf, més internacional i amb més escenaris naturals i singulars que mai, encara portarà més propostes a Olot durant el mes d’abril.

L’altra cita, més propera, és aquest dijous 14 d’abril, amb l’espectacle Rojos, de la Companyia Miquel Barcelona, per commemorar la proclamació de la República fa 91 anys. Amb motiu de la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril es podrà tornar a veure Shalott, de la Companyia Shalott, a la Biblioteca Marià Vayreda. El 24 d’abril, es podrà veure el familiar Imperfect, de La Baldufa & Sol Picó, al Teatre Principal d’Olot. I, com a colofó final, i també al Teatre Principal, el Sismògraf clourà la seva catorzena edició amb Very very slightly de la mallorquina Eulàlia Bergadà el dia 29 d’abril coincidint amb el Dia de la Dansa.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top