Ciutat dormitori de Contenidos Superfluos i Atendre un fora de temps. Riu de Job Ramos són les dues obres de la programació del passat Sismògraf que es podran tornar a veure a Olot.

Les dues peces estan dirigides pels artistes garrotxins Pau Masaló i Job Ramos respectivament.

El Festival Sismògraf reprograma dos dels espectacles de la seva darrera edició: Ciutat dormitori de la companyia Contenidos Superfluos i la projecció de la pel·lícula Atendre un fora de temps. Riu de Job Ramos. La voluntat és que el públic que no va poder gaudir d’aquestes dues activitats a l’abril pugui fer-ho ara.

Una passejada pel cementiri local

Ciutat dormitori és un espectacle itinerant que porta al públic a passejar pels carrers i les places del cementiri local. La peça pretén donar a conèixer millor la idiosincràsia de la ciutat i el caràcter dels seus habitants. Les veus d’una coral acompanyaran l’espectacle durant aquest recorregut guiat i treballadors i treballadores del cementiri parlaran de la seva història. La voluntat és eixamplar les idees que se solen tenir sobre aquest emplaçament, sobre la vida que habita el lloc de la mort.

 L’obra va tenir molta demanda durant el Sismògraf 2023 i per això s’ha volgut tornar a programar. Ciutat dormitori es podrà veure en dues dates: el dissabte 4 i el diumenge 5 de novembre a les 17.30 h amb sortida des del Teatre Principal d’Olot. La peça és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Contenidos Superfluos presenta aquesta passejada crítica i col·lectiva com una reflexió sobre les dinàmiques urbanes i socials que es posen en joc en un espai com aquest, sobre les polítiques públiques al voltant de la mort i la seva gestió, i sobre la relació entre el treball i la desaparició de l’univers.

La companyia és una plataforma de creació d’arts escèniques nascuda el 2019 a Barcelona. Liderada pel director i dramaturg Pau Masaló, la plataforma neix amb la voluntat d’iniciar projectes de creació que posin en relació els processos i els codis representatius habituals del teatre contemporani amb la presència i experiència de persones no vinculades a aquesta disciplina artística.

Les entrades de l’espectacle ja estan disponibles a la pàgina web del festival i a olotcultura.cat.

Una projecció que convida a la contemplació

Per altra banda, el dissabte 4 de novembre a les 21 h al Teatre Principal d’Olot s’hi podrà veure la projecció de la pel·lícula Atendre un fora de temps. Riu, de l’artista Job Ramos. Malgrat l’èxit que l’activitat va tenir al mes d’abril passat, per causes meteorològiques es va haver d’anul·lar alguna projecció que estava prevista.

Atendre un fora de temps. Riu ens trasllada a un cinema físic on a partir de l’acte contemplatiu, mirar, explora la possibilitat d’un cinema no únicament dirigit a humans. Un cinema que ens retorna a la pintura i a l’acte de contemplar-la. La pel·lícula ens trasllada els recs de la Moixina —un paisatge sobrerepresentat pels pintors locals— a la pantalla gran.

A través de la filmació d’un espai hídric tracta altres densitats de temps, com a acte meditatiu que neix en l’observació de les vibracions de l’aigua i les seves mutacions. És una invitació a la possibilitat d’una lectura pausada.

Job Ramos investiga les relacions entre natura i artifici. La seva pràctica artística transita entre el cinema, la instal·lació i el dibuix. És un artista visual i professor a la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona i a la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia (FETEP) de l’UVic. El seu treball s’ha mostrat a escala internacional.

L’activitat és gratuïta i té una durada de gairebé dues hores.