fbpx

El Cornamusam, el Festival Internacional de la Cornamusa incorpora aquest 2018 algunes novetats importants. La primera és el canvi en els organitzadors del festival. Després de 24 edicions a càrrec de l’Associació de Cultura Popular de la Garrotxa, El Til·ler i dues a càrrec de l’Institut de Cultura d’Olot, ara n’assumeix l’organització una associació El Til·ler renovada, formada per un grup de joves que prenen el relleu.

El nou El Til·ler aposta per adaptar el Cornamusam als nous temps i convertir-lo en un festival del segle XXI, incorporant nous recorreguts, noves activitats i, sobretot, una nova filosofia a aquest festival referent de la música popular.

Una altra novetat és la data, que aquest any s’avança i se celebra els dies 25 i 26 de maig. La nova organització també és la responsable de la creació del grup musical RSK!, amb més de 30 músics confirmats. És un conjunt format expressament per a l’ocasió per músics locals vinculats a la música tradicional i al Cornamusam, per crear una macro-cobla de ministrers.

Aquest any els principals noms del programa són RIU, principal grup de l’escena folk catalana; els mallorquins BOC, un conjunt amb influències del metal i l’ska, i Marcel Casellas, que portarà a terme una sessió de música electrònica amb el so dels sacs de Cesc Sans i Jordi Vallverdú, Xufu.

Hi ha coses, però, que pel seu encert es mantenen inamovibles en el festival i són l’essència del festival com és el cas de la Cabreta, un element de la faràndula olotina que s’ha convertit en imprescindible. Tampoc hi faltarà l’obertura del festival amb la tocada d’inici al balcó dels espants.

PROGRAMACIÓ

Divendres 25 de maig
22 h, plaça d’Esteve Ferrer
Tocada d’inici, a càrrec de Ricard Ros

22.10 h, plaça d’Esteve Ferrer
Concert de RSK! i ball de la Cabreta

22.30 h, plaça de l’1 d’Octubre
CornamuJAM

Dissabte 26 de maig
10.30 h, plaça de l’1 d’Octubre
Concert de la Banda de Gaitas de Graus

11.30 h, pujada del volcà del Montsacopa
Parades per bufar

12.30 h, El Fortí
Concert vermut amb Adrià Batlle i Arnau Brosa

13.30 h, El Fortí
Baixada dels sacaires

16 h, plaça del Teatre
Presentació del llibre Mètode de gaita de boto i taller

18 h, plaça de l’1 d’Octubre
Inici de la cercavila amb la Cabreta, els Ministrers de l’Escola de Música d’Olot, Banda de Gaites de Graus i la Colla Gegantera de Castellbisbal

22 h, sala El Torín
Concert de RIU

23.30 h, sala El Torín
Concert de BOC

01 h, sala El Torín
Sessió de House Aborigen amb Marcel Casellas

Totes les activitats són gratuïtes excepte els concerts de RIU i BOC, que valen 6 euros anticipada i 8 euros a taquilla.

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top