fbpx

El Festival posa èmfasi en consolidar les generacions de ballarins nascuts als 90.

Del 25 al 29 d’abril, a Olot.

El Sismògraf 2019, que se celebrarà a Olot del 25 al 29 d’abril, posa èmfasi a consolidar les generacions de ballarins nascuts als 90. També posa l’accent en propostes que miren cap al passat, beuen de l’arrel i la transporten al present. Així, hi seran presents companyies joves que rescaten aspectes tan diversos com els safareigs públics, els rituals tradicionals, el primitivisme, la formació de la terra, les revoltes, Bruce Lee, Botticelli, Cervantes, les tradicions gallegues i hongareses, el panteó africà, el Llac dels Cignes, les trajectòries personals… i els actualitzen.

L’11a edició del Sismògraf precisament s’inaugurarà el dijous 25 d’abril amb una parella d’artistes joves que reivindicaran el patrimoni mundial de dues compositores de l’edat mitjana. Raquel Gualtero (ball) i Anaís Oliveras (veu) interpretaran l’itinerant Nuà al Museu dels Sants d’Olot. El divendres al vespre es podrà veure Apilats, un conjunt de quatre peces de dansa creades pels quatre joves creadors finalistes al Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2018: Javier Guerrero, Tuixén Benet, Daniel Fernández i Irene García. Altres propostes d’aquesta generació #FF90 són
Clàudia Mirambell, Ana Borrosa i Janet Novás, entre d’altres.

La relació que el festival ha tingut sempre amb el seu entorn i amb el paisatge segueix present aquest 2019. Una de les novetats d’aquesta edició és la creació de l’“Itinerari amb bicicleta”, una proposta que vol fer arribar la dansa a espais de la ciutat on no arriba habitualment. La natura també serà clau a l’espectacle Erritu, que comptarà amb la participació del cor de dones d’Olot Fructus Temporis, i es desenvoluparà al cràter del volcà del Montsacopa, el dissabte a la nit, igual com Loin, de La Débordante Cie, una proposta de cinc ballarines pensada per ser vista de lluny i en un espai obert.

L’oferta d’espectacles al carrer serà diversa i ocuparà les principals places de la ciutat el divendres i el dissabte del festival.

El Sismohop el dissabte a la tarda i l’Itinerari de dansa al Parc Nou el diumenge al matí són dues propostes continuistes i de gran èxit que tornaran a ser al Sismògraf.

Finalment, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa, el dilluns 29 d’abril al matí es podrà veure al mercat del Firal la performance Habiter sa mémoire de Caroline Laurin-Beaucage.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top