fbpx

Fins a 235 programadors nacionals, estatals i internacionals participen de l’onzena edició.

El festival reforça la seva aposta pel binomi paisatge i cultura i, per primer cop, programa un espectacle dins del cràter del Volcà Montsacopa.

L’itinerari amb bici, novetat d’aquest any, resulta un èxit i repetirà fórmula l’any vinent.

La dotzena edició se celebrarà del 23 al 26 d’abril del 2020.

Després de quatre dies de festival, el Sismògraf 2019 finalitza la seva nodrida programació avui, Dia Internacional de la Dansa. Amb la proposta Habiter sa mémoire de Caroline Laurin-Beaucage (al passeig de Miquel Blay, durant tot el matí) el festival que detecta el moviment celebra també la clausura amb èxit de la seva onzena edició, que comptabilitza fins a 19.500 espectadors i un 100% d’ocupació.

“Si el Sismògraf és un èxit és perquè compta amb les tres potes necessàries per triomfar: el compromís de les companyies, el dels programadors i el del públic”, explica Tena Busquets, directora artística del Sismògraf. De fet, el Festival compta ja amb un públic fidel que exhaureix les entrades dels espectacles de sala i omple els carrers i les places de la ciutat el cap de setmana. Amb la voluntat de mantenir aquesta confiança, el Sismògraf ha ofert, fins i tot, la possibilitat de demanar itineraris personalitzats a través de la seva pàgina web.

Cinquè any com a mercat estratègic de la dansa a Catalunya

El Festival Sismògraf celebra aquesta onzena edició el seu cinquè any com a mercat estratègic de la dansa a Catalunya. En aquest aspecte, ja com a cita anual ineludible del sector i punt de trobada dels professionals de la dansa, el Sismògraf ha fet balanç d’aquest lustre d’experiències durant la jornada professional celebrada el divendres 26 d’abril i ha reflexionat igualment sobre el seu futur com a indret de visibilització, mobilitat i presència dins del sector.

Enguany, el festival ha acollit fins a 235 programadors nacionals, estatals i internacionals, una vintena dels quals han vingut de països com Canadà, França, Regne Unit, Bèlgica i els Països Baixos. Com ja ve fent els darrers anys, ha acollit també xarxes internacionals de programadors, com la francesa Occitanie en scène, present en aquesta edició.

Els èxits de la programació

En aquesta edició, el Festival ha ofert una programació eclèctica i per a tots els públics sota l’erupció (‘fil aglutinador’) “Present, present”. Els objectius: donar presència als creadors nascuts als anys noranta, que formen la nova generació del món de la dansa #FF90, i incloure propostes artístiques que miren al passat per transportar-nos al present.

Així, des del 25 d’abril, el festival ha programat una quarantena d’espectacles, quatre dels quals han estat estrenes mundials i onze, estrenes a Catalunya. D’entre les estrenes internacionals, destaquen l’espectacle Torus, de la companyia Humanhood, una coproducció del Sismògraf amb els teatres anglesos Birmingham Dance Hub, DanceXchange i Sadler’s Well, i To be announced, proposta de Léxico Project Collective, sorgida de la residència Faber d’Olot el 2017. Igualment, cal subratllar l’estrena a Catalunya de Rare Birds, de la companyia Un Loup pour l’Homme. Programada en l’espai singular de la plaça de Braus de la ciutat, va exhaurir entrades ràpidament i va aconseguir l’ovació continuada del públic.

Pel que fa a les novetats d’enguany, cal subratllar dues propostes que han tingut una excel·lent rebuda per part del públic i s’afermen de cara a edicions futures: l’Itinerari amb Bici, que ha engrescat prop d’un centenar de persones a gaudir de la dansa en un entorn natural i amb la bicicleta com a mitjà de transport; i l’espectacle Erritu, de Kukai Dantza, primer espectacle en la història del festival representat dins d’un cràter (el del volcà del Montsacopa). “Treballar en espais naturals com el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa té limitacions, però el diàleg que s’estableix entre l’espai i l’espectacle és màgic”, reconeix la directora, que continua apostant per crear “experiències inspiradores fàcilment transportables” a altres festivals i indrets del país.

“Si el Sismògraf és un èxit és perquè compta amb les tres potes necessàries per triomfar: el compromís de les companyies, el dels programadors i el del públic”

Tena Busquets, Directora del Sismògraf
Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top