fbpx

Valoració molt positiva de la 13a edició: tot i la pandèmia, s’han pogut celebrar les 51 funcions programades amb una ocupació de quasi el 100%.

El Sismògraf engega la seva transformació cap a un nou model de festival: més sostenible, amb un esperit proper i global que es relacioni amb el món des de les arts del moviment.

El Sismògraf 2021, que ha tingut lloc del 8 d’abril al 2 de maig, tanca aquest cap de setmana la seva 13 edició amb una valoració molt positiva. Un Sismògraf diferent, expandit en el temps i que s’ha celebrat més enllà d’Olot també a una desena de nodes creatius de la comarca, i que ha assolit quasi el 100% d’ocupació a les 51 funcions dels 36 espectacles programats.

L’organització celebra la bona acollida de les propostes del Sismògraf i celebra haver pogut tirar endavant un festival presencial en la seva totalitat, tot i les restriccions.

Un tancament exitós també pel que fa a la relació amb el sector: el Sismògraf ha complert amb escreix les expectatives de mercat amb la celebració d’unes jornades PRO que van seguir de manera virtual 170 professionals de 15 nacionalitats i amb l’assistència al festival de més de 300 professionals.

Transformació del festival a nivell artístic i organitzatiu

Amb el tancament d’aquesta 13a edició, el festival encara una transformació cap a un nou model de festival, fruit d’una voluntat d’innovació constant al llarg de la seva trajectòria.

El Sismògraf vol ser, a partir d’ara, un festival situat i conscient. Situat en l’entorn i el paisatge que el defineix i que l’envolta i en complicitat amb la resta de paisatges del món; i conscient del planeta en què vivim i de la necessitat de trobar noves maneres de relacionar-nos-hi i fer-hi aportacions a través del fet artístic i la creació.

Sota el nou lema “el festival que detecta el moviment del cos i del planeta”, el Sismògraf vol celebrar la dansa i les arts vives amb una mirada diferent sobre el cos a una escala propera i alhora global. Vol donar cabuda a disciplines que es relacionen amb el cos en totes les seves formes: la dansa, el circ, la performance i les arts vives en general, i fer-ho des d’una perspectiva de responsabilitat social i ecològica cap al nostre entorn.

Amb la seva transformació cap a un nou model de festival, el 2022 el Sismògraf deixarà pas a un nou mercat estratègic de dansa. La propera edició del Sismògraf se celebrarà a la Garrotxa durant el mes d’abril i estarà organitzat per l’Ajuntament d’Olot.

El Sismògraf es transforma. Foto: Martí Albesa
Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top