El Plafó del mes de juny ve encapçalat per L’Aprenent, una activitat de realitat virtual que acollirà el Museu dels Sants. A partir del 17 de juny, tots podrem fer de talleristes dins d’un taller d’Art Cristià de l’any 1880 d’Olot a través de les ulleres de realitat virtual. El participant tindrà el repte de fer una peça d’imatgeria religiosa, seguint tots els passos de la tècnica artesana i de la tradició dels tallers d’Olot.

Aquest juny, a més, Olot inaugura el nou festival d’arts vives de les comarques gironines “Això al poble no li agradarà” amb l’obra Donde empieza el bosque acaba el pueblo de Monte Isla el dijous 1 de juny. L’obra explora escènicament el concepte de paisatge.

L’exposició “Joan Llor. Mestre fuster d’Olot (1742-1805)” segueix oberta tot el mes, fins al 15 d’agost. Es pot visitar a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa i ens dona a conèixer el taller del mestre fuster Joan Llor d’on van sortir-ne les seves obres fetes amb fustes dels boscos de la Garrotxa com calaixeres, escriptoris o guarda-robes. També fins al 15 d’agost segueix oberta l’exposició “Un mar de plàstic” del fotoperiodista olotí Martí Albesa a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa.

El cap de setmana del 10 i 11 de juny arriba el Corpus i, amb ell, la Cercavila i el Ball dels Gegants. El dissabte a la tarda els Gegants, els Cabeçuts, els Cavallets i el Cap de Lligamosques, acompanyats per la cobla La Principal d’Olot, faran una cercavila per diversos carrers del centre de la ciutat.

Del mes de juny, destaca el Dia Europeu de la Música, el 21 de juny. Per commemorar-lo, s’han programat dos concerts a la sala El Torín: l’Orquestra Fireluche presentarà el seu disc ‘Segona florada’ i Magalí Sare i Dani López presentaran el seu nou treball titulat ‘Esponja’.

S’apropa l’estiu però la cultura no s’atura i per això aquest mes de juny ja us presentem algunes de les propostes culturals de La cua del drac com el Circ a la plaça, la Música al parc o el Festival Música als Masos.

Aquestes i totes les altres activitats organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i per les entitats de la ciutat les trobareu al Plafó de maig.

També hi trobareu informació sobre les noves adquisicions de la Biblioteca Marà Vayreda, del nou conte dela faràndula titulat Quina patacada!, l’obertura de la convocatòria de les beques Ciutat d’Olot 2023, presentacions de llibres, tallers familiars i activitats organitzades per Espai Cràter, l’exposició per commemorar els 40 anys de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, entre moltes altres coses.

Descarrega’t el Plafó del mes de juny

Com sempre, el Plafó surt acompanyat d’El Cartipàs. Àgata Losantos fa una reflexió sobre les polítiques del foment lector partint del llibre Lectures que fan lectors de Joan Portell. A la primera pàgina també es destaca el centenari de Ramon Llongarriu Monsalvatge, professor mercantil, activista religió s i escriptor.

Al breviari s’hi anuncia l’acte de presentació del resultat de la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes 2021 en el marc de la Setmana Internacional dels Arxius 2023.

Completen El Cartipàs els articles de Glòria Calm Serra, Mar Rigau Calm, Joan Barnadas, Xavier Puigvert i Gurt, Emili Bassols i Isamat, Domènec Moli, Josep M. Muñoz i Joan Tresserras.

Descarrega’t El Cartipàs del mes de juny