Antoni Mayans és el protagonista de la contraportada del Plafó de maig. I és que el dissabte 6 de maig rebrà les Ales a la Cultura 2023 per la seva tasca en favor de la cultura a Olot.

A l’agenda cultural del maig hi trobem el festival Cornamusam organitzat per l’entitat El Til·ler, que se celebrarà del 17 al 21 de maig. Serà la 32a edició d’aquest peculiar festival que té com a protagonista l’instrument de la cornamusa o sac de gemecs. Entre el seu programa hi trobem presentacions de  llibres, concerts, tallers i, per als més petits, les cercaviles i el Ball de la Cabreta. No hi faltarà tampoc la tradicional tocada d’inici des del Balcó dels Espants de Sant Esteve, la nit del divendres que anirà a càrrec de Pol Valverde.

L’olotí Martí Albesa obre l’exposició “Un mar de plàstic” a la Sala Oberta 2. Una potent mostra fotogràfica sobre la situació que es viu a la zona de les costes d’Almeria on malviuen més de quatre mil persones migrants.

En l’àmbit de les arts escèniques i la música es podrà veure el Terra Baixa del TNC i un nou concert del cicle Jazz Olot de la mà de Chicuelo.

Els Museus d’Olot se sumen al Dia Internacional dels Museus (dissabte 20 de maig) organitzant diverses activitats: un taller de sandàlies i una desfilada de moda al Museu de la Garrotxa que es fa conjuntament amb la Iera, a més hi haurà entrada gratuïta dins el seu horari habitual.

Aquestes i totes les altres activitats organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i per les entitats de la ciutat les trobareu al Plafó de maig.

També hi trobareu informació del nou conte de la faràndula que s’ha editat -El vestit de la Simforosa-; dels casals d’estiu de ciència i de cultura que es fan en el marc de l’Estiu Riu (Casal de Ciència Espai Cràter i Fart@ d’avorrir-me), un avançament de tres espectacles teatrals que es podran veure la propera tardor a Olot, les novetats de la Biblioteca Marià Vayreda i informació del nou festival “Això al meu poble no li agradarà” que començarà a Olot el proper 1 de juny.

Descarrega’t el Plafó del mes de maig

Com sempre, el Plafó surt acompanyat d’El Cartipàs. Miquel Àngel Fumanal, president el PEHOC, ha fet l’article de la portada dedicat als 90 anys d’aquesta entitat. A la primera pàgina també es destaca l’aniversari dels 250 anys dels naixement de Francesc Xavier de Bolòs.

Al breviari s’hi anuncia la convocatòria de les Beques Ciutat d’Olot: l’Ernest Lluch de Ciències Humanes i Socials i l’Oriol de Bolòs, de Ciències Naturals.

Completen El Cartipàs els articles de Joan Barnadas, el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa, Xavier Puigvert i Gurt, Emili Bassols i Isamat, Domènec Moli, Josep M. Muñoz i Joan Tresserras.

Descarrega’t El Cartipàs del mes de maig