fbpx

El festival estratègic de la dansa a Catalunya reprograma la majoria d’espectacles que s’haurien d’haver vist a l’abril.

Es celebraran dos Sismodays (20 de setembre i 3 d’octubre), un Sismoweekend (23 i 24 d’octubre) i es podran veure també espectacles en el marc d’altres programacions com el Festival Lluèrnia o la programació estable d’Olot Cultura.

L’estrena de Mar Gómez, els francesos AdhokJuan Carlos LéridaLa Veronal, els Brodas BrosMiquel Barcelona i Roser López Espinosa, són alguns dels artistes que formaran part de la programació del Sismògraf a la tardor.

La venda d’entrades s’activarà a partir del 15 de setembre.

El festival estratègic del sector de la dansa a Catalunya presenta la programació completa que s’estendrà fins al novembre. Les circumstàncies actuals marcades per la pandèmia de la COVID-19 van obligar a redefinir l’edició del Sismògraf 2020 que hauria d’haver tingut lloc el passat abril i que, sota el lema “Res no es crea ni es destrueix. Tot e(n)s transforma”, l’organització ha mantingut sempre el compromís de celebrar. Aquesta transformació es tradueix en la celebració d’un total de 23 espectacles durant la tardor.

Bona part de les propostes es concentraran en els dos Sismodays (20 de setembre i 3 d’octubre) i en el Sismoweekend (23 i 24 d’octubre). A més, el festival ha mantingut les rèpliques (els espectacles que el Sismògraf ja programa cada any fora de les dates principals del festival a l’abril).

Mar Gómez i Sismoday al Parc Nou: 19 i 20 de setembre

 

 

 

El dissabte 20 de setembre es farà el Sismoday al Parc Nou. Aquesta jornada es presenta com una redefinició de l’Itinerari de dansa al Parc Nou però que tindrà una sessió al matí i una a la tarda. Al matí (12 h), es podrà veure Expectations will not kill you d’Osa + Mujika, Campo Cerrado de Daniel Doña Compañía de danza, Parrà de Miquel Barcelona, Underneath de Lali Ayguadé i Echoes de Moveo. A la tarda (16.30 h) hi haurà ¿A quién le importan las heridas cuando se está bailando? d’Antes Collado, Rise de Wonderground, i Young blood d’Arnau Pérez.

La prèvia del Sismoday serà amb l’estrena de Sempreviva de la Cia. Mar Gómez (19 de novembre, 18.30 h al Teatre Principal d’Olot), que havia d’inaugurar el festival el passat abril. També el dia 19 a la tarda Maria de Marias i Andrew Colquhou (Livemedia) faran una acció performàtica al Volcà Aiguanegra que porta per nom Un entorn, un mitjà, un món, una certa contemporaneïtat i que es podrà seguir in situ, a través de Twitter i a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa. El 26 de setembre faran una segona sessió des de Sant Miquel del Mont.

Sismoday i La Veronal: 3 d’octubre

 

El segon Sismoday tindrà lloc el 3 d’octubre amb els sites urbans programats en diferents indrets al centre de la ciutat. S’hi podrà veure Las horas del sacrificio de Juan Carlos Lérida a la Plaça de Braus, Ívides d’Ívida Cynara al claustre del Carme, The Beauty of it d’Ángel Duran al Pati de l’Hospici i Blue Monday d’Agnés Sales i Héctor Plaza al Parc Nou. A més, també hi haurà una xerrada-performance de Maria de Marias i Andrew Colquhou sobre el seu projecte.

Al vespre, el Teatre Principal acollirà Pasionaria de La Veronal (que ja s’havia programat en aquesta data com a Rèplica) i, tot seguit, es podrà veure l’internacional Immortels-Le Nid de la companyia AdHok i la celebració al final del dia amb la Sismoparty a la Carbonera amb DJ Gorka.

SISMOWEEKEND: 23 i 24 d’octubre

Una altra jornada especial serà la que es viurà el 23 i 24 d’octubre sota el nom de Sismoweekend. El divendres Roser López Espinosa presentarà al Teatre Principal Trama, espectacle premiat amb el Premi a Millor Coreografia 2019 als últims Premis de la Crítica. I dissabte a la Biblioteca Marià Vayreda la dansa es trobarà amb la literatura: amb Olor de menta de LaSúbita (Emma Riba i Laura Alcalà) inspirat en Joan Brossa, i amb LO.LI.TA de La Taimada a partir del famós llibre de Nabókov.

Altres Rèpliques

Es mantenen les rèpliques ja previstes: el 24 de setembre, ¡AY! ¡YA! de Macarena Recuerda Shepherd -dins del circuit Danza a escena-; el 8 de novembre, Around the World dels Brodas Bros (en el marc del festival Lluèrnia i dins del circuit Danza a escena), i el 21 de novembre de LÙ 路 de Cia. Maduixa (també en el marc de Danza a escena); a més de La Veronal.

A més, el passat dissabte 22 d’agost en el marc del festival Ésdansa a càrrec de la companyia Larrua es va presentar Idi Begi, una peça inspirada en les proves d’arrossegament amb tir de bous del País Basc.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top