Aquest dissabte 30 de setembre comença la temporada de tardor del cicle Jazz Olot amb tres concerts que ens faran viatjar per sonoritats europees i estrangeres.

Oscar Doménech Duality inaugurarà aquest cicle amb un concert presentat conjuntament entre el Festival L’Hora del Jazz i Jazz Olot.

Les entrades per als concerts ja són a la venda i els estudiants de música gaudeixen d’un descompte especial.

Aquest dissabte comença el primer concert de la XX edició de Jazz Olot, la programació de concerts de jazz al llarg de l’any a la ciutat. Després de diverses edicions, el cicle s’ha consolidat i compta amb un públic fidel que gaudeix intensament dels concerts. Per l’escenari de la sala El Torín hi passen músics de jazz de primer nivell de renom nacional i internacional.

Durant aquesta tardor, de setembre a desembre, la ciutat d’Olot gaudirà de tres concerts que ens faran viatjar. Les actuacions ens portaran a explorar sonoritats europees, americanes i, fins i tot, arribarem a l’Índia.

Oscar Doménech Duality

El cicle s’encetarà el proper 30 de setembre amb Oscar Doménech Duality i un concert presentat juntament amb el Festival L’Hora del Jazz, una iniciativa que vol apropar a un públic ampli l’escena jazzística catalana amb concerts localitzats en diversos punts de Catalunya.

El Festival i Jazz Olot s’han unit en aquesta ocasió per portar a El Torín un músic amb una trajectòria intensa: Oscar Doménech ha col·laborat com a sideman en multitud de projectes de l’escena jazzística i es presenta amb temes originals que donen peu a un món sonor variat, gràcies a la versatilitat dels músics que componen el projecte, amb instruments com el sitar, provinent de l’Índia.

Aquest és el primer projecte com a líder del bateria Oscar Doménech, que neix de la proposta de la Carta blanca de l’Estival de Jazz d’Igualada 2022. D’aquesta col·laboració en surt com a resultat Duality, un disc editat pel segell discogràfic UnderPool Records en el seu desè aniversari.

Yoav Eshed Quartet

El divendres 20 d’octubre serà el torn de Yoav Eshed Quartet amb un concert que convida l’oient a un viatge fascinant de paisatges sonors i a moments d’alta energia fins a les capes lentes més delicades creant una dualitat de melodies relaxades i d’intensitat rítmica.

Yoav Eshed és guitarrista i compositor, nascut a Israel i amb seu a Brooklyn. Va començar a tocar el piano als tres anys i als tretze es va iniciar amb la guitarra. Eshed ha guanyat prestigiosos premis i actualment està de gira per tot el món i ha tocat en alguns dels festivals de jazz i dels escenaris més importants, com ara Blue Note Jazz Club, Birdland, Dizzy’s Lincoln Center o Montreux Jazz Festival, entre molts altres.

Benjamin Herman Trio

Finalment, la tercera proposta que ens portarà el cicle Jazz Olot aquesta tardor és Benjamin Herman Trio, un virtuós del saxo, un gran revulsiu europeu del jazz i una personalitat única que combina la tradició i la modernitat a la perfecció. El saxofonista Benjamin Herman ha estat un dels músics més productius d’Holanda, amb més de cinquanta àlbums publicats. La recerca d’un so personal i altament reconeixible es va expandir amb la pandèmia, durant la qual va poder dedicar molt temps a l’experimentació. El músic combina el punk jazz amb elements extrets del no wave i altres formes de música experimental.

El dissabte 16 de desembre actuarà a El Torín i ens portarà una actuació en directe amb un repertori eclèctic i un concert gens avorrit.

Preus i abonaments

Les entrades per als tres concerts ja són a la venda. El preu és de 10 euros amb entrada anticipada i 12 euros a taquilla el dia del concert. Es pot adquirir un abonament per als tres concerts a un preu de 25 euros (20 per als membres de la Societat Anònima). Per la seva banda, els estudiants de música gaudeixen d’un descompte especial i poden adquirir la seva entrada a 3 euros.