fbpx

Amb més de 200 professionals inscrits, aquest divendres 24 d’abril el Sismògraf celebrarà la jornada professional de forma virtual centrada en la sostenibilitat i en el suport a companyies (a través de la presentació de projectes i la celebració d’speed meetings amb programadors)

El suport al sector, una prioritat: el festival estratègic de dansa reprograma el màxim d’espectacles a la tardor amb la celebració de dos Sismodays (20 de setembre i 3 d’octubre), Rèpliques i Piroclasts

L’estrena de Mar Gómez, els francesos Adhok, Juan Carlos Lérida i La Veronal, seran algunes de les companyies que formaran part de la programació del Sismògraf a la tardor

Les circumstàncies actuals marcades per la pandèmia de la COVID-19 han obligat a redefinir l’edició del Sismògraf 2020 que s’hauria d’haver celebrat aquesta setmana del 23 al 26 d’abril. Sota el lema “Res no es crea ni es destrueix. Tot e(n)s transforma”, el festival estratègic del sector de la dansa a Catalunya s’ha transformat per donar una nova vida a tot el que formava part de l’edició d’enguany i assolir així els seus dos objectius principals:

Posar en relació companyies i programadors: El Sismògraf manté la celebració de la jornada de professionals aquest divendres 24 d’abril, però en format virtual.

Posar en relació companyies i públic: El Sismògraf reprograma el màxim d’espectacles durant la tardor del 2020 amb la celebració de dos Sismodays (20 de setembre i 3 d’octubre), Rèpliques i Piroclasts.

A més, el festival, juntament amb Catalan Arts, ha obert una línia de treball dedicada a donar suport al sector de la dansa.

24 d’abril: Jornada professional amb més de 200 inscrits

Aquest divendres tindrà lloc la jornada professional de forma telemàtica amb l’objectiu, sobretot, d’establir sinèrgies entre companyies i programadors. La jornada constarà de les següents parts:

Seminari Urgència climàtica i cultura. Organitzat per Pyrenart amb la col·laboració del Sismògraf que es podrà seguir via Facebook Live, YouTube i Zoom. Aquest seminari posarà en agenda mesures ràpides i contundents sobre el medi ambient des del sector cultural amb les intervencions d’expertes i experts del camp de la història de l’art, el comissariat, la programació i la pràctica artística.

Cambra Magmàtica. Enguany serà un espai virtual on companyies seleccionades pel Sismògraf presentaran els seus projectes i proposaran fórmules de col·laboració (demanda de residència, coproducció, estrena, etc.). Hi participaran companyies com Colectivo Lamajara, Humanhood, Magí Serra & Anamaría Klajnšček, Quim Bigas, Quim Girón i Moon Ribas i Sonia Gómez, entre altres.

Speed meetings. Un espai proporcionat pel Sismògraf on els artistes i companyies d’aquesta edició es podran reunir amb els programadors per tal d’ajudar-los a tenir més eines per a futures programacions, així com trobar un espai de complicitat en aquests moments complicats.

I per finalitzar la jornada, a les 18.30 h, es farà un brindis virtual per celebrar i reivindicar la cultura amb el hashtag #brindoperlacultura.

Una tardor de dansa: estrena per Festes del Tura, dos Sismodays i Rèpliques

La reprogramació de la majoria d’espectacles previstos per l’edició 2020 del Sismògraf s’estructurarà aquesta tardor amb:

  • Piroclasts: espectacles que es celebren fora de les dates previstes o en espais fora d’Olot
  • Sismodays: jornades amb diversitat de propostes que tindran lloc el 20 de setembre i el 3 d’octubre
  • Rèpliques: espectacles ja programats que passaven fora dels dies del festival

El primer Piroclast confirmat tindrà lloc durant les Festes del Tura (entre el 4 i 8 de setembre) quan es durà a terme la residència de la Cia. Mar Gómez i l’estrena del seu espectacle Sempreviva, que havia d’inaugurar el festival aquesta setmana.

Per celebrar l’essència del Sismògraf com una autèntica festa de la dansa amb diversitat de propostes es celebraran dos Sismodays. El primer, el 20 de setembre, amb una redefinició de l’Itinerari de dansa al Parc Nou que encabirà la majoria de peces de carrer d’aquesta edició 2020. I el segon, el 3 d’octubre, amb els sites urbans programats (com Las horas del sacrificio de Juan Carlos Lérida a la Plaça de Braus, Ívides d’Ívida Cynara al claustre del Carme o The Beauty of it d’Ángel Duran, entre altres), així com Pasionaria de La Veronal (que ja s’havia programat en aquesta data com a Rèplica), l’internacional Immortels-Le Nid de la companyia AdHok i la celebració al final del dia de la Sismoparty.

Per últim, les Rèpliques mantenen la seva programació el dijous 24 de setembre amb ¡AY! ¡YA! de Macarena Recuerda Shepherd, el 8 de novembre amb Around the World dels Brodas Bros, i el 21 de novembre amb LÙ 路 de Cia. Maduixa.

El suport al sector, una prioritat

El Sismògraf, com a festival estratègic de dansa de Catalunya, ja ha començat a treballar juntament amb Catalan Arts per iniciar línies d’ajut al sector de la dansa, una feina que s’està duent a terme colze a colze amb les companyies. La primera fase està consistint en contactar amb totes elles per conèixer quines són les seves necessitats i peticions i, a partir d’aquí, analitzar-les, establir unes estratègies i trobar en cada cas quina és la millor manera d’ajudar-les.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top