Arriba El Plafó del mes de novembre i en destaca el Festival elPetit, que aposta per les propostes culturals dirigides a infants de 0 a 5 anys. En l’edició d’aquest any podrem veure l’obra de teatre L’odissea de Latung La La de David Ymbernon, el dissabte 18 de novembre, i l’espectacle de dansa Flying Cow de la Cia. Destilte el diumenge 19 de novembre.

A principis de mes tindrem dues rèpliques del Festival Sismògraf 2023. Per una banda, podrem tornar a veure Ciutat dormitori de Contenidos Superfluos el dissabte 4 i diumenge 5 de novembre. Un site specific que ens endinsa al cementiri local per conèixer millor la idiosincràsia de la ciutat i el caràcter dels seus habitants. Per altra banda, es podrà tornar a veure la projecció Atendre un fora de temps. Riu, de Job Ramos, el dissabte 4 de novembre al Teatre Principal d’Olot.

El cicle Jazz Olot tindrà una nova actuació aquest mes amb Grabu, músic i compositor olotí que, amb tan sols vint-i-un anys ja té una llarga trajectòria en el món de la música. En aquesta ocasió presentarà Blast i estrenarà en exclusiva noves peces del seu imaginari, que es mou entre el jazz, l’electrònica i la improvisació. El dia 4 de novembre a la sala El Torín.

Al llarg del mes podrem visitar diverses exposicions: “Sebastià Congost, la rauxa serena” a L’Àmbit – Espai d’Art, “50 anys de la mort de Francesc Caula Vegas” i “1923, Josep Danés transforma Núria” a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. A més, seguiran obertes les exposicions inaugurades per les Festes del Tura: “Bestiari” de Gerard Mas i “Fora del marc. Art a Olot durant la represa (1943 – 1968)” al Museu de la Garrotxa. Finalment, també es podrà visitar “FANG. Identitats híbrides” de María Camila Sanjinés i inaugurada recentment.

El festival més esperat de la tardor arriba aquest novembre. El Lluèrnia 2023 se celebrarà els dies 10 i 11 de novembre. A més, els dies anteriors i posteriors es podrà gaudir de La Fumarola, un seguit d’activitats com conferències i exposicions. En l’edició d’enguany l’itinerari explorarà les possibilitats de l’Eixample Malagrida, des de la Casa Vayreda fins al Parc Nou, passant pel Museu dels Sants o pel Pavelló Municipal d’Esports. Tota la informació la trobareu a lluernia.cat.

Dins la programació d’arts escèniques, tindrem dos activitats dins l’Univers David Ymbernon, un artista multidisciplinari que treballa amb llibertat absoluta de creació. Per una banda, Aviat serà aviat, el dia 15 de novembre a la Biblioteca Marià Vayreda, i Latung La La en Dansa, el 16 de novembre al Teatre Principal d’Olot. A més de L’odissea de Latung La La, part d’elPetit.

Del 23 al 26 de novembre torna El Petit Format, el festival de teatre d’Olot amb un objectiu molt clar: aconseguir un vincle especial entre l’espectador i l’artista. El programa del festival d’enguany inclou obres com El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, amb Pere Arquillué o Loco Amoris, amb Emma Arquillué.

Aquestes i totes les altres activitats organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i per les entitats de la ciutat les trobareu al Plafó d’octubre.

També hi trobareu informació sobre les noves adquisicions de la Biblioteca Marà Vayreda, de la nova edició de Mapadeball, un projecte per acostar la dansa als instituts, el nou musical de Dagoll Dagom L’alegria que passa, una nova hora del conte i molt més!

Descarrega’t el Plafó del mes de novembre

Com cada mes, el Plafó surt acompanyat d’El Cartipàs. Pau Masó fa una reflexió al voltant dels articles d’opinió i les diferències entre la premsa digital i la premsa escrita.

Al breviari s’hi anuncia la tesi doctoral de Victoria Bonet Carbonell titulada Agrupació Fotogràfica de Catalunya: orígenes y consolidación (1923 – 1937), on l’autora reivindica la figura de la fotògrafa Carme Gotarde Campos. També s’hi recull l’aprovació de la conservació preventiva i restauració de la col·lecció científica de Can Bolòs d’Olot per part e la Junta de Govern Local, així com la publicació del número 32 de la revista cultural Les Garrotxes.

Completen El Cartipàs els articles de Xavier Puigvert i Gurt, Joan Barnadas, Domènec Moli, Emili Bassols i Isamat, Josep M. Muñoz i Joan Tresserras.

Descarrega’t El Cartipàs del mes de novembre