Ja és aquí el Plafó del mes de febrer carregat d’activitats. En destaca el Garrotxinàrius el dissabte 3 de febrer, que comptarà amb un taller de dansa i un concert a la Sala El Torín. El dia 7 de febrer, la Biblioteca Marià Vayreda acollirà una nova sessió del Cicle d’Òpera a la Biblioteca, aquest cop dedicada a Manon Lescaut.

Aquest febrer, es presenta ben ple de noves exposicions. A la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa hi podrem veure “El segon millor pintor del món. Una aproximació a la vida i obra de Rafael Griera Calderón”, una mostra dedicada a l’artista olotí que explorarà l’obra, la vida i el procés creatiu del pintor. El 10 de febrer, la Sala Oberta 2 inaugurarà l’exposició “Desenfocar l’anècdota” d’Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez de l’Espai Nyamnyam. La mostra serà una videocreació en forma de documental d’aproximació al paisatge des de diferents òptiques. Altres exposicions que veurem aquest mes són “Iguals en un món desigual” a la Biblioteca Marià Vayreda, “Fora del bosc” d’Eva Carbonell a l’Escola Municipal d’Expressió i “L’art de la pedra seca” de Pep Sau al Centre Excursionista d’Olot, entre d’altres.

El Teatre Principal d’Olot acollirà l’espectacle de la gira de comiat de Guillem Albà & La Marabunta el proper 10 de febrer, una obra que reuneix els millors moments dels multipremiats Marabunta i Jaleiu. També veurem altres obres com La història del zoo d’Eduard Albee el diumenge 11 de febrer, Iaia de Mambo Project el dijous 15 de febrer i La casa més petita de Campi qui pugui el dimecres 21 de febrer, aquesta darrera dins del projecte Al Primer Pis.

Pel que fa a la música, el 24 de febrer JF Trio tocarà a la sala El Torín per presentar el seu segon disc Trànsit. L’endemà serà el torn del Trio Tragique que oferiran un concert a l’Escola Municipal de Música d’Olot dins del Cicle de Música de Cambra que organitza l’escola.

El proper 24 de febrer veurem la segona sessió de CineXic a la Biblioteca Marià Vayreda amb la pel·lícula “L’univers en miniatura de No-No”.

El Plafó de gener fa també una anàlisi de la situació cultural de la ciutat d’Olot, oferint dades sobre la inversió en cultura, les entrades venudes durant el 2023, així com la programació oferta i el públic assistent durant l’any passat en els diversos establiments culturals de la ciutat.

Aquestes i totes les altres activitats organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i per les entitats de la ciutat les trobareu al Plafó d’octubre.

També hi trobareu informació sobre les noves adquisicions de la Biblioteca Marà Vayreda, les noves confirmacions del Festival Mot 2024 i l’avançament de la programació del Sismògraf 2024.

Descarrega't el Plafó del mes de febrer

Com cada mes, el Plafó surt acompanyat d’El Cartipàs. En aquest nou número, Miquel Puig i Reixach escriu una peça sobre els inicis industrials de la ciutat d’Olot de fa dos segles.

Al breviari s’hi recull la notícia que ja es poden consultar a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa els  protocols notarials de l’any 1923 d’Olot. També s’hi menciona el Premi extraordinari de doctorat de la tesi doctoral de Mateu Batallé Canal titulada El valor simbòlic de la corbata en la construcció de la imatge de l’home.

Completen El Cartipàs els articles de Joan Barnadas, Domènec Molí, Xavier Puigvert i Gurt, Emili Bassols i Isamat, Josep M. Muñoz i Joan Tresserras.

Descarrega’t El Cartipàs del mes de febrer